ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întreruperea educației în timpul blocajelor din cauza COVID-19 „a adus daune unei generații”, a declarat fostul șef al autorității naționale de sănătate publică din Marea Britanie (Chief Medical Officer, CMO), Dame Sally Davies, potrivit Epoch Times.  

Depunând mărturie într-o anchetă COVID-19 marți, Davies, care este în prezent președinte al Trinity College, Cambridge, a spus că sectorul educației „are de făcut o muncă enormă” pentru a atenua impactul asupra copiilor și studenților.

Davis a fost CMO al Marii Britanii între martie 2011 și septembrie 2019, cu luni înainte ca SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, să se răspândească în întreaga lume.

Răspunzând la întrebările cu privire la rezistența și pregătirea pentru pandemie, prima etapă a anchetei COVID-19 care se așteaptă să dureze trei ani, Davis a spus că este „clar” că nimeni nu s-a gândit la efectele lockdown-urilor.

Din martie 2020, școlile, creșele și universitățile britanice au fost închise luni de zile în timpul blocajelor naționale și regionale. După redeschiderea școlilor, elevii și studenții au trebuit să rămână acasă atunci când ei sau colegii lor erau testați pozitiv pentru COVID-19.

Ulterior, studiile au arătat o serie de efecte negative asupra copiilor, cum sunt creșterea cazurilor de tulburări de alimentație și de autovătămare la adolescenți și întârzierea dezvoltării timpurii la sugari și copii mici.

Vorbind despre impact, Davis a spus: „Daunele pe care le observ acum în cazul copiilor și studenților și impactul educațional îmi arată că sectorul educației are enorm de mult de muncă”, a spus ea.

„Am stricat o generație și este îngrozitor pentru mine, ca șef al unui colegiu din Cambridge, să-i privesc pe acești tineri care suferă. Știu că în grădinițe nu au învățat cum să socializeze și să se joace corect, nu au învățat să citească la școală. Trebuie să avem planuri pentru ei”, a subliniat Davies.

Potrivit acesteia, în ceea ce privește sănătatea publică, „25% dintre copiii în anul șase sunt obezi, 60% dintre adulți sunt obezi sau supraponderali [și] avem un nivel ridicat de cazuri de diabet”, a spus ea.