ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Ion Iliescu a fost internat în spital și supus unei operații la inimă, în cursul zilei de luni, informează Cotidianul.

În vârstă de 89 de ani, Ion Iliescu s-a prezentat luni la Spitalul „Elias” din București, simțindu-se rău și având dificultăți respiratorii. După un control medical efectuat de medicii Spitalului „Elias”, pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Cardiovasculare Fundeni.

„Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respirație greoaie, dispnee. Pentru siguranța dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă”, a declarat dr. Silviu Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență Elias.

Ion Iliescu a fost internat, luni, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” din București pentru investigații amănunțite la inimă. Fostul președinte suferă de pericardită, o afecțiune care constă în inflamarea membranei subțiri care acoperă inima. Medicii au analizat situația pacientului și au decis operarea acestuia.

Istoricul medical al lui Ion Iliescu semnalează și alte evenimente legate de afecțiuni cardiovasculare: în mai 2005, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru lărgirea a cinci vase de sânge, la Spitalul „Elias” din București, iar în iunie 2007, a fost operat la Paris, unde i-a fost montat al șaselea stent.