ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franţa este din ce în ce mai sceptică în privinţa vaccinurilor, numărul cetăţenilor francezi dar şi a cadrelor medicale franceze ce se declară impotriva vaccinării înregistrând o creştere considerabilă în doar cinci ani,arată o prezentare recentă a lui Michèle Rivasi, membru al Parlamentului European.

"Între anii 2005 şi 2010, procentul francezilor ce se declarau în favoarea vaccinării a scăzut de la 90% la 60%, conform unei statisticii realizate în 2013 de INPES Peretti-Watel. Procentajul francezilor cu vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani ce sunt anti-vaccinare a crescut de la 8.5% în 2005 la 38.2% în 2010. Mai mult, în 2005, 58% dintre doctorii se îndoiau de utilitatea vaccinurilor administrate la copii în timp ce 31% dintre doctori şi-au exprimat neîncrederea în siguranţa vaccinurilor. Aceste cifre au crescut cu siguranţă de atunci", indică prezentarea parlamentarului european, conform site-ului foodmatters.tv.

Cu alte cuvinte, în doar cinci ani (din 2005 până în 2010) procentajul publicului francez declarat anti-vaccinare a crescut de la 10% la 40%. Doctorii francezi nu sunt nici ei mai convinşi căci 58% dintre aceştia contestă utilitatea vaccinurilor administrate copiilor si aproape  o treime sunt îngrijoraţi în privinţa siguranţei lor.

Având în vedere că ne aflăm în anul 2015, cu siguranţă numărul toate datele menţionate mai sus au crescut considerabil.