ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ginkgo Biloba este cea mai veche specie de plante cunoscute pe planeta, avand radacinile in China si denumita, de-a lungul timpului, copacul minune sau Copacul lui Dumnezeu. Chinezii au folosit din cele mai vechi timpuri Ginkgo Biloba in scopuri terapeutice, fiind o specie unica in lume, care, in perioada jurasicului, popula toata emisfera nordica a planetei. La momentul actual, acest copac mai creste intr-o regiune restransa in sud-estul Chinei, fiind un supravietuitor, o fosila vie, care poate trai pana la o mie de ani. 

Uzul terapeutic al fructelor si frunzelor de Ginkgo Biloba este cunoscut in intreaga lume, planta fiind cunoscuta pentru proprietatile antioxidante, flavonoidelor, terpenoidelor, continutului de vitamine B, C, minerale si lista nu se opreste aici.

Beneficiile Ginkgo Biloba asupra sanatatii

Primul si cel mai important beneficiu al acestei plante este imbunatatirea circulatiei. Extractul de Ginkgo Biloba reduce riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare, a atacurilor cerebrale, combate varicele si hemoroizii, dar are si un rol important in reglarea metabolismului, datorita antioxidantilor pe care ii contine. Acesti antioxidanti ajuta la mentinerea unui nivel optim de insulina in sange, combatand aparitia obezitatii.

Suplimentele din Ginkgo Biloba sprijina memoria, activitatea cerebrala, reprezentand un tratament recomandat in bolile degenerative, precum dementa senila sau Alzheimer. In alta ordine de idei, aceste suplimente cresc libidoul si imbunatatesc functia sexuala, fiind de un real folos in tratarea disfunctiilor erectile. Beneficiile suplimentelor din Ginkgo Biloba nu se opresc aici! Acestea combat depresia, amelioreaza afectiuni oculare, precum glaucomul, contribuie la vindecarea afectiunilor pielii, cu ar fi vitiligo si psoriazis, si au efect antiastmatic. 

Surse importante de Ginkgo Biloba sub forma de comprimate 

Cea mai des intalnita forma sub care Ginkgo Biloba poate fi consumat este cea de comprimate. Comprimatele cu un continut ridicat de extract din aceasta planta preistorica pot fi gasite in oferta Minifarmonline.ro . Printre cele mai cunoscute produse in acest sens este inclus Doppel Hertz Aktiv Lecitina + Ginkgo. 

Lecitina, in combinatie cu Ginkgo Biloba, contribuie la reducerea oboselii, a extenuarii, la functionarea normala a sistemului nervos, a functiilor sistemului circulator, are un rol important in protejarea celulelor si in sinteza neurotransmitatorilor.

Un alt produs demn de luat in considerare este Alevia Ginkgo Biloba Forte 80 mg sub forma de capsule, care contribuie la sustinerea puterii de memorare, concentrare si la incetinirea procesului de imbatranire. Ginkgo Biloba este o planta care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica a persoanelor de varsta a doua si a treia, imbunatatind circulatia la nivel cerebral, la nivelul extremitatilor, ameliorand arterita si oferind ajutor in afectiuni cardiovasculare.
 
Nu in ultimul rand, produsul Walmark Ginkgo Prim Smart, cu un continut ridicat de Ginkgo Biloba, contribuie la protejarea sistemului nervos si muscular, la imbunatatirea functiilor cognitive, fiind un produs complex, care mentine o stare mentala de bine si sprijina concentrarea. Ginkgo Biloba nu este recomandat femeilor insarcinate, celor care alapteaza si copiilor, trebuind sa fie administrate cu precautie sau cu recomandare medicala.