ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Roy Cooper, guvernator al Carolinei de Nord afiliat partidei democraților, a respins joi proiectul de lege nr. 359 emis de Senat, intitulat "Hotărâre de punere în vigoare a legii de protejare a pruncilor născuți vii, supraviețuitori ai avortului", informează Breitbart.

"Legile existente îi protejează deja pe copiii nou-născuți și acest proiect de lege constituie o ingerință inutilă între medici și pacientele acestora", a spus guvernatorul în mesajul său de veto. "Această legislație inutilă ar incrimina medicii și alți furnizori de asistență medicală pentru o practică ce pur și simplu nu există."

Declarația lui Cooper, conform căreia proiectul de lege este "inutil" din cauză că infanticidul "pur și simplu nu există", este în concordanță cu punctele de vedere ale lanțului Planned Parenthood privitoare la proiectele de lege în favoarea pruncilor născuți vii.

În luna martie, președintele Planned Parenthood, Dr. Leana Wen, declara într-o scrisoare către consiliul editorial al Wall Street Journal că nu există "o astfel de noțiune precum infanticidul în domeniul sănătății".

Cu toate acestea, după ce națiunea americană a descoperit în timpul procesului medicului pro-avort Kermit Gosnell - condamnat pentru uciderea pruncilor născuți vii după avort prin tăierea coloanei lor vertebrale cu foarfeca - guvernul și ministerele sănătății privesc altfel problema inspectării spitalelor care fac avorturi.

Medicul Gosnell operase timp de zeci de ani în monstruoasa lui clinică de avorturi din Philadelphia, fără să fie deranjat de vreo inspecție. Practicile lui criminale au fost descoperite întâmplător cu ocazia unui control al medicamentelor cu prescripție medicală în 2010.

Până în prezent, chiar și după condamnarea medicului Gosnell pentru uciderile săvârșite, Planned Parenthood - cel mai mare operator de avorturi din America - continuă să se opună vehement legislației care încearcă să garanteze că spitalele pro-avort sunt obligate să respecte aceleași standarde de sănătate și siguranță ca și alte spitale ambulatorii.

 

După cum a constatat publicația Washington Free Beacon, răspunsul activiștilor pro-avort și al guvernatorului Cooper că infanticidul "pur și simplu nu există" contrazice și remarcile guvernatorului statului Virginia, Ralph Northam, care a fost întrebat în cadrul unui interviu la radio despre proiectul de lege privind avortul, aflat în dezbatere publică în statul său, sprijinit de el, care ar fi permis procedura avortului în orice moment al sarcinii până la naștere.

"Dacă o mamă ar fi în travaliu, vă pot spune exact ce s-ar întâmpla", a spus Northam. "Copilul s-ar naște și ar fi ținut în condiții optime. Acesta ar fi resuscitat la cererea mamei și a familiei, iar apoi ar urma o discuție între medici și mamă."

"Grija pentru un copil nou-născut, viu, cu respirație normală, este prea constrângătoare pentru agenda radicală pro-avort a guvernatorului Cooper," a declarat Tim Moore, purtătorul de cuvânt al partidului republican din Carolina de Nord."Am crezut că democrații vor fi de acord ca bebelușii născuți vii ar trebui să fie excluși din dezbaterea pro-avort, dar este evident că democrații vor ca "dreptul de a alege" să fie extins chiar și până după nașterea copilului. Este o zi tristă pentru Carolina de Nord."

Potrivit rezumatului proiectului de lege din Carolina de Nord, măsura i-ar obliga pe doctori să îngrijească pruncul născut viu în ciuda avortului.

Medicii pro-avort care nu îi oferă îngrijiri medicale unui copil care supraviețuiește avortului ar putea fi acuzați de omucidere (clasa D – grad inferior) și amendați cu până la 250.000 de dolari.

În discursul său despre starea națiunii, președintele Donald Trump a condamnat Partidul Democrat pentru susținerea avortului în ultimul trimestru de sarcină și chiar a infanticidului.

Tami Fitzgerald, director executiv al Coaliției „North Carolina Values”, a răspuns veto-ului guvernatorului Cooper cu următoarea declarație:

„În sfânta săptămână premergătoare Paștilor, când creștinii din întreaga lume se opresc să reflecteze asupra Nașterii, Patimilor și Învierii lui Iisus Hristos, guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, dimpotrivă, a respins dreptul la viață al copiilor nevinovați, creați după chipul lui Dumnezeu, alegând să sprijine infanticidul, cot la cot cu guvernatorul statului New York, Cuomo, și cu guvernatorul Virginiei, Ralph Northam, și cu grupuri precum Planned Parenthood sau NARAL. Roy Cooper nu a respins doar un proiect de lege, el a respins pruncii – pe bebelușii care, în mod nevinovat, se nasc vii în urma unui avort eșuat. Coaliția noastră de avocați pro-viață îi va strânge laolaltă pe susținătorii noștri din Raleigh și va încuraja Adunarea Generală să revoce această acțiune criminală.”

Claire Culwell, supraviețuitoare a unui avort de gemeni, a dat pe Twitter o replică la veto-ul guvernatorului Cooper: „Răspunsul meu către guvernatorul Carolinei de Nord, care s-a opus prin veto azi-dimineață Legii pruncilor născuți vii: chiar există supraviețuitori ai avortului și nu ar trebui să ne luptăm pentru a ne păstra viața, odată ce am supraviețuit unui avort”.

Marjorie Dannenfelser, președinta organizației „Susan B. Anthony List” (SBA List), a afirmat că Roy Cooper este "cu totul pe altă lungime de undă decât cetățenii statului Carolina de Nord, iar istoricul lui va constitui o vulnerabilitate față de votanți la alegerile din 2020.”

„Cetățenii statului Carolina de Nord sunt consternați de agenda extremistă afișată în state precum New York, Virginia ș.a., precum și de liderii Partidului Democrat din Congresul S.U.A. care au blocat în mod repetat legi pline de popularitate și compasiune, care să protejeze pruncii neajutorați care supraviețuiesc avorturilor,” a adăugat aceasta. „Nu este de mirare că legiuitorii statali au întreprins acțiuni decisive pe cont propriu.”

Sondaje recente efectuate de organizația SBA List relevă că 77% dintre alegători susțin (55% cu maximă fermitate) legi care să garanteze că unui prunc care a supraviețuit avortului i se acordă același tratament medical ca oricărui alt bebeluș născut prematur.