ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Heath Streak, cel mai important jucător de cricket din toate timpurile din Zimbabwe, a murit la vârsta de 49 de ani după o luptă cu cancerul de ficat și de colon, transmite aljazeera.com.  

„La primele ore ale acestei dimineți, duminică, 3 septembrie, dragostea vieții mele și tatăl copiilor mei frumoși, a fost ridicat de îngeri din casa lui, unde a dorit să-și petreacă ultimele zile înconjurat de familia lui și de cei mai apropiați”, a scris soția sa, Nadine Streak, pe rețelele de socializare.

ESPN a raportat că, din luna mai, el primea tratament de specialitate la un spital din Johannesburg, Africa de Sud, o dată pe săptămână.

Streak a fost un membru important al echipelor din Zimbabwe care au concurat, la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, împotriva țărilor mai mari fruntașe la cricket.

Însă cariera sa în cricket s-a încheiat în 2021, când a fost suspendat timp de opt ani pentru încălcarea Codului anticorupție al Consiliului Internațional de Cricket (ICC).

În luna mai a acestui an s-a anunțat că Streak este grav bolnav, iar în august s-a relatat că a murit, în urma unui mesaj pe rețelele de socializare al fostului coechipier Henry Olonga.

Streak s-a grăbit să afirme că încă trăiește, dar nu înainte ca numeroși foști colegi de echipă și adversari să-i fi adus un omagiu.

Streak a luat 237 de wicket-uri – cu 104 mai multe decât cel mai apropiat rival al său – și a marcat 2.901 de puncte în 187 de One-Day International (ODI).

El a condus Zimbabwe în 68 de ODI, câștigând inclusiv Cupa Mondială în 2003 în Africa de Sud, când Zimbabwe a ajuns în etapa Super Six.