ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multi parinti trec prin experiente neplacute atunci cand merg cu micutii la un cabinet stomatologic, iar aceasta se datoreaza faptului ca dentistii pe care ii aleg nu sunt pregatiti sa trateze copiii cu varste mici. De cele mai multe ori, tratamentul nu se va putea realiza din cauza lipsei de cooperare a micutului, acestuia fiindu-i frica de durere si aparatele din cabinet. Tocmai de aceea, recomandarea noastra este sa alegi cabinetul stomatologic al unui medic specialist in pedodontie, iar aceste servicii sunt deseori accesibile intr-o clinica stomatologica.

Primul pas este deseori cel mai important, astfel ca trebuie sa programezi o vizita la stomatolog cat mai devreme, chiar daca micutul tau inca nu are o dantura completa. Cu toate ca dintii de lapte vor incepe sa cada pe la varsta de 6-7 ani, sanatatea acestora este la fel de importanta ca si in cazul danturii permanente. Astfel, pe langa lectiile de igiena orala pe care trebuie sa le dai micutului tau, vizitarea unui cabinet stomatologic este absolut necesara pentru o dezvoltare corecta a dintisorilor lui.

La ce varsta este indicat primul control stomatologic? 

Majoritatea specialistilor recomanda ca primul consult stomatologic sa fie facut la circa 6 luni dupa ce ii apare primul dintisor copilului tau, insa obligatoriu inainte de 2 anisori.

Cum alegi specialistul potrivit? 

Cei mai multi parinti aleg sa duca copilasul la acelasi medic stomatolog pe care il viziteaza si ei, insa aceasta alegere este corecta numai in cazul in care specialistul are experienta in lucrul cu copii foarte mici. Un cabinet stomatologic din cadrul unei clinici va avea, insa, si servicii de stomatologie dedicate pentru copii, pe langa echipamentul adecvat tratarii acestora. Astfel, prima si cea mai importanta vizita va fi la un medic pregatit special pentru tratarea micutilor, iar copilasul tau va putea lua totul ca pe un joc, o aventura care incepe intr-o sala de asteptare plina cu jucarii.

Cum decurge prima consultatie? 

Prima vizita la un cabinet stomatologic pentru copii este, de regula, scurta si informala. Medicul specialist face cunostinta cu micutul si, in functie de varsta copilului, va fi nevoie si de un scurt control. Stomatologul se va asigura ca cel mic priveste totul ca pe o distractie, astfel incat sa nu apara nelinisti la urmatoarele vizite.

Pe parcursul controlului stomatologic, medicul va verifica starea gingiilor, a maxilarului si va identifica eventualele carii in curs de formare. In plus, iti va da cateva sfaturi referitoare la metodele si tehnicile de mentinere a sanatatii orale, obiceiurile nesanatoase, alimentatia potrivita si alte subiecte pe care trebuie sa le clarifici.

Cum tratezi prima vizita cu copilul la un cabinet stomatologic? 

Medicul va intampina micutul cu prietenie si va crea o atmosfera jucausa, asadar asigura-te ca si tu intri in aceeasi stare. Daca vei fi nervos sau ingrijorat, vei transmite aceste sentimente si copilasului, iar acesta le va transforma in frica si nesiguranta. In cazul primei vizite la un cabinet stomatologic, copilul nu are o parere negativa deja formata despre tratamentele dentare, asadar nu contribui la formarea acesteia. Pentru el, intalnirea cu stomatologul poate fi ori anticiparea durerii de dinti, ori o aventura distractiva pe scaunul cu suspensie.

Frecventa vizitelor  

In functie de fiecare caz in parte, medicul specializat in stomatologie pentru copii va programa si urmatoarea vizita. Cat timp nu sunt probleme majore in dezvoltarea dentara a micutului, frecventa vizitelor la cabinetul stomatologic trebuie sa fie bianuala.  

Daca vrei sa pasesti intr-un cabinet stomatologic pregatit sa trateze in cele mai bune conditii chiar si cei mai neastamparati copii, fa o programare in cadrul clinicii Dental Excellence! Vei avea acces la un specialist in pedodontie, o zona speciala de asteptare, un cabinet stomatologic amenajat exclusiv pentru copii si cele mai bune tehnici si aparate care sa asigure un tratament rapid, eficient si nedureros!