În această perioadă, Centrul de Excelență în Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, cu sprijinul Centrului de Cercetare în Medicină și Spiritualitate organizează prima cercetare medicală românească privind efectele rugăciunii.

Testele si masuratorile vizeaza:
- EEG, EKG
- nivelul imunoglobulinei A, interleukina 6 si 8, nivelul cortizolului si oxitocinei (din mostra salivara)
- psihometrie

Echipa proiectului:

A. Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila”:
- prof. dr. Leon Zagrean, seful Catedrei de Fiziologie si Neurostiinte fundamentale, UMF "Carol Davila" (coordonator);
- prof. dr. Ovidiu Bajenaru, directorul Departamentului Neurostiinte Clinice, UMF "Carol Davila", 
- conf. dr. Ana Maria Zagrean, Catedra de Fiziologie si Neurostiinte fundamentale
- conf. dr. Alexandra Totan, Facultatea de Medicina
- sef lucrari dr. Daniela Balan, Facultatea de Medicina Dentara, 
- asist. univ. drd. Alexandru Paslaru
- drd. Delia Aioanei
- drd. Adrian Sorin Mihalache

B. Universitatea Tehnica Gh. Asachi, Iasi:
- prof. univ. dr. ing. Marian Poboroniuc
- S. l. dr. ing. Dănuț-Constantin Irimia

C. Parteneri
- Centrul de Cercetare in Medicina si Spiritualitate, Spitalul Providenta, Iasi
- Universitatea Politehnica ”Gh. Asachi” Iasi

Cercetarea este parte a tezei de doctorat NEUROSTIINTELE VIETII SPIRITUALE, in curs de pregatire la UMF "Carol Davila", Bucuresti (drd. Adrian Sorin Mihalache, coordonator prof. dr. Leon Zagrean).

Persoanele care doresc sa participe ca voluntar, in grupul de control, pot scrie email pe adresa: neurostiintelevietiispirituale@gmail.com

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews