ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile se așteaptă la un vârf al numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus după Paște, în condițiile în care în următoarele două săptămâni peste 200.000 de oameni vor intra în țară.
 
Ministerul Sănătății și autoritățile locale au anunțat în mai multe rânduri că majoritatea îmbolnăvirilor provin de la persoane din diaspora, sosite în țară după izbucnirea crizei în Italia.

„În ultimele trei zile, aproximativ 10.000 de cetățeni pe zi au intrat în țară. Dacă situația va continua pe această cifră, cu siguranță, până la Sărbătorile Pascale vom înregistra în jur de 200.000 de cetățeni care vor reintra în România”, declară Bogdan Despescu, secretar de stat în M.A.I.

Numărul românilor care s-au întors în țară în ultima perioadă este deja foarte mare.

„De la momentul declanșării epidemiei, la sfârșitul lunii februarie - începutul lunii martie, au intrat în țară și au fost verificați în punctele de frontieră peste 300.000 de cetățeni”, a adăugat Despescu.

Dintre aceștia, peste 59.000 de români au venit din Italia. În aceste condiții, autoritățile refuză să închidă granițele.

Bogdan Despescu e de părere că cea mai bună decizie pe care o pot lua oamenii este de a nu intra în contact cu alte persoane.

Românilor care revin acum în țară li se adaugă și foarte mulți străini aflați în tranzit. Pentru ei, autoritățile crează un culoar special de trecere.