ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Virusul ucigaș din Wuhan se răspândește cu repeziciune, la fel și zvonurile despre el. Că ar fi cauzat de un șarpe cumpărat de localnicii chinezi din piața din centrul orașului. Ba nu, de la liliac ar fi pornit totul, ipoteză sustinuță cu pozele cu supa de liliac, devenite virale în online.

Dar noi putem să stăm liniștiți, imaginile de film SF, cu orașe închise și armată pe străzi păzind oamenii care circulă doar cu măști pe față, se întâmplă într-o țară îndepărtată, de peste mări și țări. Nu o să răzbată virusul până în România, nu?

Ba bine că nu, căci deseori ceasul rău bate așteptările raționale, și așa se face că membrii filarmonicii din Timișoara au concertat fix în orașul cu pricina, timp de trei săptămâni. Și s-au întors muzicienii în țară, și zvonurile au început să ne îngrijoreze mai abitir decât temutul virus. Că nu e vorba doar despre muzicieni din Timișoara, ci și din Constanța, Brașov, chiar și din București, vreo doi.

E momentul să ne panicăm? Nu încă, autoritățile române par destul de relaxate, ne liniștesc spunând că sunt pregătite și de cel mai negru scenariu legat de o eventuală pandemie cu virusul din China. Bine, bine, dar cum? Păi....au fost montate niște panouri informative despre acest nou virus în aeroporul din Cluj și, mai nou, chiar și în aeroportul Otopeni și....cam atât.

Între timp, la Wuhan s-a dat ordin ca în 6 zile să se construiască un spital special pentru pacienții cu coronavirus.

Nici statele în care nu a ajuns încă virusul nu stau degeaba. Rusia a început deja să lucreze la dezvoltarea unui vaccin împotriva tulpinii de coronavirus.

Noi sperăm să ne ocolească virusul măcar în acest week-end prelungit, când doar câteva spitale asigură permanența pentru cazurile de urgență. De luni încolo, mai vedem.

Noi să fim sănătoși!