Un ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, Substația Câmpeni, a devenit eroul zilei în România, după ce a cărat în spate o pacientă dintr-un cătun unde ambulanța nu a putut ajunge.

„Se numește Dumitru Ignat. Este ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, Substația Câmpeni. Ambulanța cu care s-a deplasat la caz nu a putut urca la bolnava cu insuficiență respiratorie și tensiunea arterială crescută. A transportat bolnava în spate. Asistenta mergea lângă el cu tubul de oxigen. Distribuiți vă rog. Numele acestui salvator trebuie cunoscut de toți. Sufletul și Omenia lui merita respectul nostru”, a scris un coleg al ambulanțierului pe Facebook.

Echipajul de Ambulanță a fost solicitat marți să intervină într-un cătun din Munții Apuseni, din comuna Scărișoara, în cazul unei paciente în vârstă de circa 80 de ani, care suferea de insuficiență respiratorie și tensiune arterială crescută.

Ambulanța nu a putut ajunge până la locuința pacientei din cauza drumului, astfel că echipajul s-a deplasat pe jos, transportând și trusele medicale.

Ambulanțierul a transportat în spate pacienta circa jumătate de kilometru,de la locuința acesteia până la locul în care drumul era accesibil autovehiculelor, în vreme ce o asistentă i-a dus trusa, monitorul și tubul de oxigen.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews