ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, Substația Câmpeni, a devenit eroul zilei în România, după ce a cărat în spate o pacientă dintr-un cătun unde ambulanța nu a putut ajunge.

„Se numește Dumitru Ignat. Este ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, Substația Câmpeni. Ambulanța cu care s-a deplasat la caz nu a putut urca la bolnava cu insuficiență respiratorie și tensiunea arterială crescută. A transportat bolnava în spate. Asistenta mergea lângă el cu tubul de oxigen. Distribuiți vă rog. Numele acestui salvator trebuie cunoscut de toți. Sufletul și Omenia lui merita respectul nostru”, a scris un coleg al ambulanțierului pe Facebook.

Echipajul de Ambulanță a fost solicitat marți să intervină într-un cătun din Munții Apuseni, din comuna Scărișoara, în cazul unei paciente în vârstă de circa 80 de ani, care suferea de insuficiență respiratorie și tensiune arterială crescută.

Ambulanța nu a putut ajunge până la locuința pacientei din cauza drumului, astfel că echipajul s-a deplasat pe jos, transportând și trusele medicale.

Ambulanțierul a transportat în spate pacienta circa jumătate de kilometru,de la locuința acesteia până la locul în care drumul era accesibil autovehiculelor, în vreme ce o asistentă i-a dus trusa, monitorul și tubul de oxigen.