Un ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, Substația Câmpeni, a devenit eroul zilei în România, după ce a cărat în spate o pacientă dintr-un cătun unde ambulanța nu a putut ajunge.

„Se numește Dumitru Ignat. Este ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, Substația Câmpeni. Ambulanța cu care s-a deplasat la caz nu a putut urca la bolnava cu insuficiență respiratorie și tensiunea arterială crescută. A transportat bolnava în spate. Asistenta mergea lângă el cu tubul de oxigen. Distribuiți vă rog. Numele acestui salvator trebuie cunoscut de toți. Sufletul și Omenia lui merita respectul nostru”, a scris un coleg al ambulanțierului pe Facebook.

Echipajul de Ambulanță a fost solicitat marți să intervină într-un cătun din Munții Apuseni, din comuna Scărișoara, în cazul unei paciente în vârstă de circa 80 de ani, care suferea de insuficiență respiratorie și tensiune arterială crescută.

Ambulanța nu a putut ajunge până la locuința pacientei din cauza drumului, astfel că echipajul s-a deplasat pe jos, transportând și trusele medicale.

Ambulanțierul a transportat în spate pacienta circa jumătate de kilometru,de la locuința acesteia până la locul în care drumul era accesibil autovehiculelor, în vreme ce o asistentă i-a dus trusa, monitorul și tubul de oxigen.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.