ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii ani s-a început o campanie pro vaccinare pe care ministerul Sănătății o susține și care dorește să devină obligatorie pentru copii, iar părinții care refuză acest lucru ar putea fi sancționați.

Pe mai toate canalele media sunt transmise știri despre numărul de decese survenit în urma virusului de rujeolă, însă numărul celor decedați din cauza gripei nu este comunicat, asta deși acesta este la fel de mare cu cel al cazurilor de rujeolă.

Ați auzit vreo autoritate publică îngrijorându-se că se moare de gripă în România? Sau pomenind de „condiții medicale pre-existente” în cazul deceselor asociate cu epidemia de rujeolă?

Când vine vorba de pojar, autoritățile ne comunică, sec, doar numărul de decese. Nimic în plus. „Au fost  înregistrate 22 decese, astfel: 6 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 in jud. Călărași, 1 in jud. Satu Mare și 1 in București”, se arăta în ultimul comunicat al CNSCBT.

ActiveNews v-a prezentat cronologia acestor decese și date despre fiecare caz în parte, așa cum au apărut ele, la vremea respectivă, în mass-media sau în comunicatele oficiale.

Ȋntr-un interviu realizat de ActiveNews, dr. Amalia Șerban a vorbit despre neraportarea tuturor reacțiilor adverse, despre cum a izbucnit actuala epidemie de rujeolă, despre copiii vaccinați recent și creșterea numărului de cazuri de rujeolă, despre decese și condiții medicale pre-existente, despre sugarii care nu sunt în evidențele niciunui medic de familie și despre reluarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

Este cazul și a unei știri prezentate ieri de Mediafax în care ni se comunică faptul că un bebeluș de cinci luni a decedat din cauza rujeolei, specificându-se și faptul că nu a fost vaccinat.

„Un bebeluș de cinci luni, din Vaslui, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, din cauza rujeolei, iar potrivit medicilor micuțul nu fusese vaccinat.”, începe prezentarea știrii de pe Mediafax.

În primul rând, până în urma cu câteva luni, vaccinarea copiilor se făcea la 12 luni, apoi scăzând acest prag la nouă luni din cauza epidemiei de rujeolă care a cuprins întreaga țară. Deci conform acestor precizări, bebelușul nu ar fi putut să fie imunizat nici dacă s-ar fi dorit acest lucru.

În al doilea rând, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Lelia Croitoru, precizează cauzele pentru care copilul a fost internat inițial în data de 6 mai „cu febră, tuse și cu tulburări respiratorii, cu dispnee”, iar ziua următoare după ce i s-a făcut o radiografie toracică, s-a descoperit faptul că băiețelul suferea de „o pneumonie de vârf pulmomar”.

Iată ce spune directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Lelia Croitoru:

„Este vorba despre un copil de cinci luni, din Ferești, care este internat în Secția de Pediatrie pe 6 mai, cu febră, tuse și cu tulburări respiratorii, cu dispnee. Pe 7 mai se face o radiografie toracică, care evidențiază o pneumonie de vârf pulmomar, probele biologice pledează pentru o infecție bacteriană, întrucât avea leucocitele crescute. Se instituie tratament antibiotic și de susținere, pentru faptul că tușea, nu avea aer. Pe 10 mai apare o erupție pe piele. Se ridică suspiciunea de rujeolă. Este văzut de infecționist și pe 11 mai a fost dirijat în Secția de Boli Infecțioase la Iași, cu insuficiență respiratorie acută și suspiciune de rujeolă. Serologia pentru rujeolă se ia la 72 de ore, după apariția erupției. Pe 13 trebuia să fie luat și înțeleg că s-a luat (serologia - n.r.) la Iași, nu știu care este rezultatul. Copilul nu era vaccinat, pentru că se face la vârsta de un an”.

În continuare, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat, la rândul său, că s-a confirmat faptul că decesul bebelușului a fost cauzat de rujeolă, nicio vorbă despre afecțiunile care fuseseră descoperite copilului după ce acesta a fost internat.

„Am fost informată de către medical epidemiolog. Decesul s-a produs pe 12 mai. Se respectă un circuit informațional, se anunță Institutul Național de Sănătate Publică în legătură cu acest caz, Ministerul Sănătății. Bebelușul a fost internat inițial la Vaslui, după care a fost transferat la Iași. Debutul a fost pe 10, când a apărut erupția, iar pe 12 a decedat. Există confirmarea că a fost rujeolă. Este declarat ca deces din rujeolă”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

„Este al 26-lea caz la nivel național, din păcate”, a mai declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Prezentarea acestei știri într-un asemenea mod reprezintă încă o dovadă a faptului că propaganda pro vaccinare folosește toate armele necesare pentru a prezenta astfel de evenimente într-un fel ce pare cusut cu ață albă.

ActiveNews
a arătat ceea ce doamna jurist Alexandra Oberschi a prezentat un dosar cu 1.000 de copii care au avut de suferit ca urmare a vaccinării.