Corpul de Control al Prim-Ministrului a prezentat raportul verificărilor făcute în cazul copiilor internați cu afecțiuni grave, la începutul anului, la Spitalul de Pediatrie din Pitești și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Maria Sklodowska Curie.

Raportul spune clar că există posibilitatea ca îmbolnăvirea copiilor ar fi putut contribui un lot de vaccinuri Hexaxim adus din Kazahstan. Niciun cuvânt despre Lactate Brădet.
 

Raportul scoate la lumină alte nereguli grave, cum ar fi faptul că pacienții au fost plimbați între spitale sau că în unitățile medicale s-au folosit dezinfectanți de la comapaniile Hexi Pharma și Rebemedical.

În luna februarie, trei bebeluși din Argeș au murit din cauza sindromului hemolitic uremic (SHU).

"Lipsa unei proceduri a activității de manipulare a vaccinurilor a condus la preluarea de vaccinuri de la Direcția de Sănătate Publică Argeș fără a fi transportate în aceeași zi la frigiderul din cadrul cabintului medical.

Având în vedere că, urmare a verificărilor privind stocul dozelor de vaccinuri la două cabinete medicale, s-au constatat diferențe între cantitățile raportate de către aceste cabinete Direcției de Sănătate Publică Argeș și cele existente fizic în stoc, există posibilitatea, ca și în alte cazuri, între situațiile raportate Dierecțiilor județene de sănătate publică și situația faptică a vaccinurilor aflate asupra medicilor de familie să fie diferențe privind starea vaccinurilor și cantitățile existente, iar situațiile existente la nivelul Direcțiilor județene de sănătate publică să nu corespundă realității", se  precizează în raport.
 
De asemenea, Corpul de control precizează că s-a adresat, pe 7 martie 2016, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a efectua verificări privind situația reală a stocurilor de vaccinuri existente la nivelul Direcțiilor județene de sănătate publică, a spitalelor și a cabinetelor medicale individuale, dar și calitatea vaccinurilor administrate sau aflate asupra celor abilitați să pună în aplicare programul de imunizare a copiilor. Printr-o adresă din 23 martie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat Corpului de control al prim-ministrului faptul că sesizarea "(...) a fost trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru a fi avută în vedere la soluționarea dosarului nr. 202/P/2016". 
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews