ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vestea că autoritățile se pregătesc de referendumul pentru familie a stârnit cuiburile de viespi din mass-media din România. 

O publicație obscură l-a luat la țintă pe doctorul Pavel Chirilă, unul dintre cei mai reputați medici români, profesor universitar și fondatorul Primei centru de recuperare oncologică din România, Clinica Nera, dar și un membru al Coaliției pentru Familie.

Clinica Nera este singura clinică de recuperare oncologică din țară și este situată în județul Caraș-Severin în localitatea Slatina Nera.

 Centrul va fi organizat într-o structură arhitecturală de tip sanatoriu și va avea 42 de saloane. Pacienții vor fi gazduiți în saloane moderne, cu un pat și grup sanitar propriu. De asemenea, de jur împrejurul clinicii va fi amenajată și o gradină botanică.

linica Nera va fi dedicată în totalitate pacienților bolnavi de cancer. Pacienții vor fi îngrijiți cu atenție de 30 de măicuțe, absolvente de școală sanitară dar și de personal specializat. Pâna în prezent în România nu există niciun centru de recuperare oncologică, iar harta incidenței cancerului indică zona de vest a țării cu cele mai mari valori de îmbolnăvire, a mai spus doctorul. Județul Caraș-Severin chiar avea nevoie de o astfel de clinică având în vedere statisticile îngrijorătoare ale Direcției de Sănătate Publică. Se pare că județul ocupă locuri fruntașe la mai multe tipuri de cancer, cum ar fi: de sân, de col uterin și de colon. Doar anul trecut au fost depistate  915 cazuri noi de cancer, pe lângă cei peste 7.935 de bolnavi deja înregistrați. Și în România, zeci de persoane sunt diagnosticate zilnic cu cancer, aceasta fiind cea de-a doua cauză care sporește rata anuală de mortalitate la nivel național. Cancerul este o boală invazivă care, slăbește organismul și distruge țesuturile în care se instalează.

Doctorul Pavel Chirilă a trimis pe adresa redacției ActiveNews un drept la replică, pe care îl publicăm intergral:

 

Când falsul jurnalism se însoțește cu atacul la persoană și cu minciuna penală. În plus, cu reaua intenție a unor „jurnaliști” .

În 23 august 2017 (zi specială numai pentru comuniști!), site-ul Brrlog (nume cu rezonanță de vizuină ori, într-o interpretare științifică, un compus din brrr/ interjecție, care sugerează senzația de frig sau chiar frică, și log(os)/ cuvânt, Brrlog fiind, deci, un nume interjecțional, din limbajul primar!) a scris un articol pe care îl prezintă ca „investigație” jurnalistică. 

Desigur, din orice „investigație” poate rezulta laudă, critică, adevăr, minciună, atac la persoană, dorința de a construi ceva, dorința de a distruge ceva etc.
Puteți găsi ușor articolul, căci el se referă la prima clinica de recuperare oncologica din Romania iar cât privește numele „jurnaliștilor”,  nu le redau, căci nu au o recunoaștere valorică.
Să facem împreună o analiză a textului!

Titlul articolului „Brrlogist”: Cum finanțează statul român proiecte medicale la granița cu pseudoștiința. Titlul insusi este o minciună , deoarece  Centrul de Recuperare  Oncologica va fi un centru de recuperare  – domeniu științific al medicinei clasice. 
El va fi organizat pe următoarele departamente:
  • psihoterapie
  • dietoterapie
  • kinetoterapie


Stimați „investigatori” utilizați sintagma „ știință medicală”, pentru care nu aveți nicio autoritate profesională. Aveți, vă rog, decența și nu vorbiți despre știință, căci dacă nu știți ce este știința medicală (care nu e nici fizică, nici sociologie nici jurnalism nici fotoshop) în mod sigur nu știți nici ce este pseudoștiința. Știu că lucrați de circa două săptămâni la acest articol, dar, așa cum l-ați lansat online, m-ați convins că nu ați fost capabili să parcurgeți următoarele referințe bibliografice de specialitate, în acest timp. Și asta pentru că sunt peste 599.000 de articole în domeniu! De aceea, o minimă decență vă obligă ca, atunci când puneți mâna pe condei să vă exprimați, măcar a mia parte din lucrări să le cunoașteți! Bineînțeles, după ce ați terminat și Facultatea de Medicină!

PUBMED:

  • nutriție în cancer: 54.161  referințe bibliografice
  • physical exercise: 57.219  referințe bibliografice
  • psihoterapie în cancer:  5.201  referințe bibliografice
  • recuperare oncologică: 196.422  referințe bibliografice

WEB OF SCIENCE:

  • nutriție în cancer: 15.074  referințe bibliografice
  • physical exercise:  5.416  referințe bibliografice
  • psihoterapie în cancer: 1.110  referințe bibliografice
  • recuperare oncologică: 17.030  referințe bibliografice

OXFORD ACADEMY JOURNAL:
 
  • nutriție în cancer:  18.903  referințe bibliografice
  • physical exercise:   8.538  referințe bibliografice
  • psihoterapie în cancer:  941  referințe bibliografice
  • recuperare oncologică:    19.038  referințe bibliografice

Dacă nu știți să accesați aceste platforme pentru a fi corecți „investigatori”, puteți cere sprijin, vă ajutăm noi!
Mai departe, afirmați că voi construi un centru medical ezoteric. MINCIUNĂ DIN NOU!
Nicăieri în textul proiectului NERA nu este vorba de vreo convingere sau practică ezoterică.
                                                                                                                                           
Nu mă aștept ca fizicianul să cunoască sensul cuvântului ezoteric, că nu a învățat la școală și probabil nici el singur, dar doamna sociolog ar fi trebuit să știe (este elementar!). DEX-ul oferă 12 definiții. O redau pe cel mai frecvent citată: Esoteric: „care poate fi înțeles numai de cei inițiați; ascuns; secret; care este destinat numai unui număr restrâns de inițiați într-o doctrină filozofică”.

Mai jos – ca orice om cu o cultură generală săracă - vă contraziceți chiar Dumneavoastră: îmi reamintiți că „versetele biblice sunt dascălul meu”. 
Vă rog să rețineți – și, dacă rețineți numai acest lucru din faptul că, în mod nefericit, ne-am cunoscut – e suficient, adică nu ați venit degeaba până la clinică! Deci rețineți: Biblia și religia creștină sunt exosterice, adică accesibile oricărei ființe umane, chiar și acelora care încearcă să le batjocorească, ca Dumneavoastră, nesuportând fumul de tamâie (vezi mai jos):
Exosterismul și ezoterismul sunt incompatibile chiar și în cele mai întunecate vizuini.

Alte minciuni ale acestui articol: 

  • „nu s-a stabilit o cauzalitate directă între stres și declanșarea acestei boli ( cancer )Aici chiar se vede tupeul amatorului în medicină, care nu a citit nici unul din cele 10.859  de articole științifice citate mai sus ... și totuși are o părere.
  • Cristela Georgescu „a făcut un curs în nutriție de două săptămâni”. În realitate, a făcut un master în nutriție, cu cel mai mare nutriționist american în viață. Niciun master, nicăieri în lume, nu ține două săptămâni.
  • „Fundația a câștigat proiectul, beneficiar e Sanogenetic”. Pentru această afirmație mincinoasă ar merita să fiți pedepsiți conform legii – Sanogentic a câștigat proiectul european (conform tuturor înscrisurilor la Bruxelles și în România), deoarece ghidul european al Axei 2.3.2. POSCCE prevede că cercetarea privată poate fi făcută numai de unități lucrative destinate cercetării private (cod principal CAEN). Plusul de valoare pe care îl aduce acest proiect: este singurul din România care are ca asociat unic o fundație, nu o persoană fizică și astfel fundația poate beneficia, în mod legal și implicit, de rezultatele cercetării. Iată cum sfidați până și directivele și ghidurile europene!  
Acest spital nu este al dr. Chirilă, cum insinuați (de fapt mințiți) în altă parte.
  • Cât privește o altă minciună sfruntată, precum că proiectul a fost subcontractat firmei S.C. Blue Color S.R.L, în partea a doua a acestui articol se găsesc explicații din partea asociatului acestei firme.

Ca să vă dovedesc că sunteți jurnaliști neprofesioniști, cu stofă de anchetatori la asociațiile de proprietari, vă amintesc că ar fi fost suficient să deschideți site-ul Registrului Comerțului, ca să vedeti 
realitatea scriptică și juridică.
-   Manastirea CHRISTIANA este in Bucuresti nu in Voluntari
  • Afirmația Dumneavoastră că la NERA se vor efectua tratamente alternative este o altă minciună, deoarece nicăieri în textul proiectului nu se vorbește de terapii alternative. 
TENS-ul nu e acupunctură. Se găsește în toate clinicile de recuperare din lume. MRS – nu e biorezonanță! Iată aceeași ignoranță și tupeu de a discuta despre „medicină”.
  • „Barocamera nu e decontată”: nu îți trebuie nici pricepere, nici școală multă ca să înțelegi că atunci când Casa din România nu decontează ceva, nu înseamnă că nu e bun.

De asemenea, textul conține suficiente afirmații care se încadrează în conceptul de atac la persoană (o formă rudimentară de jurnalism nedeontologic), cum ar fi:
Dr. Chirilă este:
-  vraci
-  face tratamente magice
-  medic ale cărui practici „ies din sfera științei”
-  practică metode nevalidate clinic.
 
N.B. Vă aduc aminte că metodele alternative se predau prin cursuri postuniversitare organizate de Ministerul Sănătății conform legii!

„Jurnaliștii” de la „Brrlog” sunt profund anticreștini, trimit în derizoriu textele biblice și cred că știința nu trebuie să aibă nicio legătură cu credința. Mai mult, confundă (intenționat sau nu) practicile magice cu credința autentică:                                                                                                              
  • se miră – cu o falsă naivitate, desigur, că un preot duhovnic poate recomanda un cadru medical pentru angajare (Explicați-mi: dacă un homosexual îl poate recomanda pe un alt homosexual, de ce nu ar putea și un duhovnic recomanda pe o persoană cunoscută? ); 
  • îngrijorarea brrlogiștilor că un spital „ar putea fi axat într-o măsură foarte mare pe partea spirituală” este evidentă;
  • în acest brrlog am auzit din nou expresia critică: „catedrale în loc de spitale”;
  • curios este că, în final, Brrlogul mă descrie acuzator și negativ pentru unele concepții, care – vă mărturisesc –  pentru mulți cititori au fost ca un elogiu venit din tenebrele contextului general al articolului:
  • „Dr. Chirilă este împotriva: 
* practicării avortului
* concubinajului
* practicării prostituției
* practicării și legiferării homosexualității
* educației sexuale în școli”
Nici că se putea să mă caracterizeze cineva mai frumos! În plus, fac parte și din „Coaliția pentru Familie”, ceea ce pentru brrlogiști este, desigur, condamnabil.
 
Le amintim că banii Casei Naționale nu sunt bani publici, sunt banii personali ai cetățenilor, care au contribuit la asigurările de sănătate toată viața. Majoritatea românilor sunt creștini, deci au tot dreptul să beneficieze – pe banii lor – de o asistență spirituală. Dumneavoastră, cei trei care ați scris articolul, sunteți o minoritate (din toate punctele de vedere, dar, în primul rând, atee!). E bine să respectați și drepturile majorității( parcă aceasta este și definiția democrației, nu-i așa?)

Stimați jurnaliști „investigatori”, 

Văzând râvna Dumneavoastră și dorința aprinsă de a lovi într-un spital de recuperare oncologică și în inițiatorul proiectului, folosind minciuna, atacul la persoană și atacul defăimător la credința personală, precum și atitudinea Dumneavoastră profund anticreștină, vă mărturisesc că sentimentul pe care mi l-ați provocat este unul de milă profundă, pentru că nu am identificat nimic bun în intențiile și demersul Dumneavoastră.
În furiile denigratoare și distructive, i-ati depășit pe maeștii Dumneavoastră (care și de unde or fi).
 
Vă recomand călduros – fără niciun resentiment – mai luați niște lecții de jurnalism, omenie și adevăr!
Vă doresc sănătate deplină, trupească și sufletească! Să nu aveți nevoie niciodată de doctori! Dar, mai ales, nu atacați și nu disprețuiți oamenii pentru credința lor în Hristos, căci El este Marele Tămăduitor, inclusiv al ateilor!  

Așa cum specificam mai sus, în cadrul celei de-a doua parți a acestui articol, se regăsesc explicațiile oferite de domnul Mircea Negruț privind minciunile inventate de „valorișii investigatori” cu privire la B.L.U.E. Color S.R.L.

Astfel, un exemplu de incompetență majoră în activitatea de informare pentru valoroșii investigatori, îl reprezintă completa lipsă de înțelegere a termenilor. Ca urmare, Fundația Sfânta Irina nu este cea care a câștigat proiectul pe fonduri europene, cum greșit afirmă aceștia. Chiar și mai grav încă, aceasta nu avea dreptul, conform contractului de finanțare, să subcontracteze proiectul și evident ca nu a subcontractat proiectul către B.L.U.E. Color S.R.L.

Capacitatea de analiză și evaluare a valoroșilor investigatori și sursele sigure pe care aceștia le folosesc se pot observa foarte bine atunci când încearcă să justifice „tenta pseudoștiințifică” a documentului citat (de „retehnologizare a țării”). Astfel, se poate observa cum investigatorii sunt familiarizați cu principiul „peer review”, cu argumentația matematică care să contrazică eventual vreo teză susținută în documentul respectiv, cu vreo analiză privind un eventual plagiat, etc.

Surpriză, nu există nici măcar o afirmație cu privire la conținutul și calitatea lucrării. Totuși valoroșii investigatori îi consideră pe autori persoane de o calitate îndoielnică, doar pentru că un web-site a preluat documentul respectiv și că pe respectivul web-site, se găsesc și alte informații pe care aceștia încearcă să le atribuie și să le asocieze cu autorii documentului.

Mergând pe această logică, și folosindu-ne de aceiași personalitate adusă în discuție de investigatori, putem ajunge ușor și la concluzia că, atât timp cât citate scrise de Eminescu pot fi găsite pe o serie de web-site-uri rău famate, Eminescu este un poet îndoielnic. Poate ne supărăm și îi atribuim și lui Eminescu alte expresii și idei promovate de web-site-urile respective…

Mai departe, valoroșii investigatori încearcă să lege numele Mircea Negruță de vreun personaj negativ notoriu si pentru că nu găsesc nimic, încearcă să inventeze o legătură.

Astfel, contractul pe care aceștia îl aduc în discuție cu firma Sanimed International Impex S.R.L. (nici măcar nu se străduiesc să scrie corect numele …), este un contract ce face parte dintr-un proiect european.
Iar dacă valoroșii investigatori ar fi avut minime cunoștințe, ar fi știut că aceste contracte sunt atribuite prin achiziție publică. Ca urmare, firma Sanimed International Impex S.R.L. a publicat un anunț pentru achiziția unor servicii necesare implementării proiectului menționat.

Acestea erau servicii independente unul de altul, cu responsabilități separate, monitorizate separat, cu prețuri separate și termene de predare separate. 

Faptul că B.L.U.E. Color S.R.L. a depus o ofertă (pentru unul singur din aceste servicii) si faptul că a avut cea mai buna oferta (pentru acel serviciu), în timp ce alte două firme (citate de valoroșii investigatori), au avut cele mai bune oferte pentru celelalte două servicii, este considerat de către valoroșii investigatori ca o dovadă absolută a legăturii strânse între B.L.U.E. Color S.R.L. și respectivele firme.

Mai mult decât atât, valoroșii investigatori nu cunosc nici modul de derulare al unei proceduri de atribuire și nici modalitatea de derulare a unor asemenea contracte. Astfel, aceștia consideră că o procedură de atribuire în cadrul unei firme de dimensiuni considerabile, cum este Sanimed International Impex S.R.L., care are sute de furnizori în fiecare an, presupune legături foarte strânse cu administratorul acesteia. Nimic mai fals, Dl. Cătălin Robertino Hideg (altă desconsiderare a numelui unei persoane prin scrierea greșită a acestuia) nici măcar nu a făcut parte din comisia de licitație și nu a fost nici măcar directorul proiectului. De la această situație însă, valoroșii investigatori ajung la concluzia că Mircea Negruță are „legături interesante” cu fostul director al Spitalului Malaxa…

Referitor la Marian Angheloiu, despre care nu știam nimic și care nu făcea parte dintre angajații Sanimed International Impex S.R.L. în perioada de derulare a contractului, am fost uimiți să aflăm că acesta a fost angajat doar cu un an în urmă, la mult timp după finalizarea contractului la care fac referire valoroșii investigatori.
Aceasta problemă „minoră” de logică a autorilor, nu îi împiedică însă pe aceștia să susțină o altă aberație – legătura acestuia cu Mircea Negruță.

Mai departe, revenind la contract, aceștia continuă să inventeze „legături” cu persoane suspecte.
Unele dintre aceste persoane însă, nici măcar nu sunt suspecte, dar adevărul nu contează pentru valoroșii investigatori.

Astfel, Marian Velcea, este persoana care l-a susținut intens pe Iustin Capră, unul dintre cei mai mai inventatori români contemporani. Tot Marian Velcea, prin intermediul Asociației Iustin Capră, de care se ocupă și în prezent, promovează o serie de inventatori și îi ajută pe aceștia să își protejeze invențiile.
Afirmația valoroșilor investigatori cum că „târgurile de invenții” „premiază pseudoșiința”, ține chiar de domeniul fantasticului. Astfel, lipsa totală de cunoaștere a acestui domeniu, îi face pe valoroșii investigatori să afirme aberații de care nici măcar nu sunt conștienți.

Brevetul pe care aceștia îl citează, a fost premiat la Salonul de Invenții de la Geneva (cel mai important din lume), obținând medalia de argint, dar acestea sunt detalii foarte puțin importante în viziunea valoroșilor investigatori.

Mai mult, aceștia încearcă să demonstreze cât de mult înțeleg din prezentarea unui brevet. Astfel, aceștia consideră că brevetul „constă dintr-un plasture”. Este vorba, de fapt, despre un compozit din colagen, dar diferențele probabil că vor rămâne mereu necunoscute pentru valoroșii investigatori.

Încercarea pe care „valoroșii investigatori” o fac, anume să lege cumva Karma Trading S.R.L., administratorul acesteia și, eventual, o persoană străină chiar și de firma respectivă, dar care a apărut pe ștatele de plată ale acesteia, de Mircea Negruță, se încadrează perfect în teoria „six degrees of separation”.
Evident că valoroșii investigatori nu cunosc, dar această teorie demonstrează matematic faptul că fiecare dintre noi are legături cu oricare altă persoană de pe pământ în doar șase pași.
Încercând să restrângem această teorie, putem spune că orice român este posibil să se afle la cel mult  3-4 grade de separație de oricare alt român.

Pe acest principiu, putem afirma (susținuți însă de o teorie științifică), faptul că Adina Danes, Alex Evanghelidis, Gabriel Sandu, Laura Ștefănuț și Oana Dorobanțu, se află probabil la cel mult 3-4 grade de separație de:
 - cei mai mari criminali români;
 - cei mai aprigi susținători români ai homosexualității;
 - cei mai inculți români;
 - trădătorii români de țară;
 - proxeneții și traficanții de carne vie români;
 - traficanții de droguri români;
 - etc.

Tot pe baza acestui principiu, putem afirma și faptul că Dr. Pavel Chirilă și Mircea Negruță se află probabil la cel mult 3-4 grade de separație de:
 - cei mai mari patrioți români;
 - cei mai aprigi susținători ai familiei;
 - cei mai mari medici români;
 - cei mai mari inventatori români;
 - etc.
 
Teoria matematică însă, afirmă și faptul că în funcție de mediul în care activăm și de ceea ce facem de-a lungul vieții, gradele de libertate care ne separă de una sau alta dintre categorii se reduc sau se înmulțesc….

Prof. Dr. Pavel Chirilă
Dr. Ec. Mircea Negruță
P.S.

Dacă vă folosește la ceva: 
Gilbert Durand, în Structurile antropologice ale imaginarului, fixează vizuina,bârlogul în imaginarul nocturn, mai exact, în cadrul imageriilor demonice, fiind un spațiu al colcăielii, al viermuielii, al zăcerii, al increatului, dar și spațiu carapace, al unui veșnic prizonier în starea de animalitate. Pe această interpretare antropologică și simbolică, virulența autorilor acestui articol are atunci o motivație- ei înșiși sunt captivi, cu voie sau fără voie, într-un mediu neevolutiv, antisocial, malefic și, deci, antireligios. 

Vae victis!