ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



„Dacă veţi introduce legea vom avea 16% reduceri la toate spitalizările pentru boli cardiace, boli respiratorii”, adaugă Florin Mihălţan, medic primar pneumologie.

Legea aflată în dezbatere interzice fumatul în toate instituţiile, în hoteluri, baruri, mijloacele de transport în comun sau taximetre, dar şi în locurile de joacă pentru copii, din parcuri. Senatorii au aprobat proiectul, deputaţii sunt cei care vor avea votul decisiv.

„Fumatul este până la urmă o stare a unor oameni în care ei încearcă să îşi găsească fericirea. Tot acelaşi lucru se întâmplă în cazul alcoolicilor, în cazul dependenţilor de alte lucruri”, afirmă Sonia Drăghici, deputat PSD.

„Medicul, dacă este şef de secţie şi fumează, mă întreb cine îl opreşte. Trebuie să ne gândim dacă vrem să punem această lege în aplicare”, spune Grigore Crăciunescu, deputat PNL.

Administratorii localurilor şi sălilor de jocuri de noroc propun interzicerea treptată a fumatului.

„Industria jocurilor de noroc este dispusă să investească în orice sisteme de aerisire. Interzicerea va scoate toţi fumătorii în faţa blocurilor, pe unde trece publicul larg, inclusiv minori”, spune Ileana Neamţu, reprezentant Asociaţia Organizatorilor de Sloturi.