ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ecourile retragerii unui articol în care se făcea referire și la efectele negative ale unor vaccinuri de pe siteul agenției naționale de știri Agerpres, continuă.

După cum ActiveNews a relatat zilele trecute, agenția Agerpres a anulat articolul „Efectele vaccinurilor asupra sănătății depășesc cu mult bolile vizate”, pe motiv de „inadvertențe”.

Articolul fusese preluat și de cotidianul România Liberă, care la rându-i a fost somat să-l retragă de către psihologul Gabriel Diaconu.

Directorul editorial al României Libere, Iulian Capsali, a spus însă că nici nu se pune problema de așa ceva, motivând că articolul se bazează pe un studiu recunoscut la nivel internațional.

 „Virusul minciunii interesate


Precizări necesare asupra studiului despre efectele vaccinurilor realizat de doctorul în medicină Christine Stabell Benn, cercetătoare la o universitate din Danemarca, publicat în reviste științifice și popularizat prin platforma medicală australiană "The Conversation", preluat și de România liberă via Agerpres.

Nu au fost identificate, de la data apariției cercetării și până astăzi, studii care să-l contrazică.

Studiul, care s-a întins pe o perioadă de 30 de ani, este indexat de cunoscuta bază de date ncbi, US National Library of Medicine, National Institutes of Health și este deja citat în alte reviste științifice (Vaccines, Immunology, Front Immunology).
Revista în care a fost, de fapt, publicat inițial se numește "Seminars in Immunology", Vol. 39, Oct. 2018.

În aceste condiții, cererea de suprimare a acestui articol, presiunile publice care se fac asupra redacției Romania libera din partea unor lideri medicali de opinie, cum este cazul psihiatrului Gabriel Diaconu, amenințările, mai mult sau mai puțin voalate, cu procesele, făcute asupra redactorilor noștri, țin de mentalitățile totalitare care bântuie spațiul public românesc.

Personal, deplâng faptul că, în urma constrângerilor produse asupra colegilor de la agenția de știri guvernamentală Agerpres, acolo unde a apărut inițial articolul, acesta a fost „anulat deoarece conține inexactități" (i s-a aplicat un disclaimer), fără a-i fi adus absolut nicio probă științifică contrară. Mai ales când acesta a fost redactat nu de studenți la jurnalism, ci de redactorul șef-adjunct al agenției de știri, Codruț Bălu.

Evident, nu a fost și nu va fi retras de paginile Universității Danemarcei de Sud sau de pe cea a Centrului Național pentru Informația Biotehnologiei, ce aparține de Biblioteca Medicală Națională a Statelor Unite, o agenție de Stat.
 
Pentru că în lumea liberă asemenea teme nu sunt tabu, autorii nu sunt arși în efigie, iar publicațiile (atunci când nu depind direct de interesele politico-economice intersectate cu cele ale serviciilor, care au în România dreptul să dețină activități economice, ca nicăieri între țările UE sau NATO) obligate să retracteze articolele sau amenințate să le șteargă, așa cum se întâmplă pe meridian local.

Am spus și o repet, atâta vreme cât voi conduce România liberă, paginile acestei publicații vor fi realmente libere și apărate de intervențiile factorilor externi mediului jurnalistic.

Susținerea permanentă a interesului public va prima în continuare asupra unor interese străine de adevăr, strict mercantile, ce în mod absolut ipocrit clamează grija pentru ocrotirea societății.

Cu Dumnezeu înainte!”