ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu verificat și publicat în august 2023 într-o renumită revistă științifică, demonstrează că Ivermectina a redus semnificativ numărul deceselor legate de COVID.

Un studiu din 2020 din Peru a demonstrat că Ivermectina a redus semnificativ numărul deceselor legate de COVID. Un studiu evaluat de colegi, publicat în august 2023, întărește constatările anterioare, scrie vigilantnews.com.  

Dr. Pierre Kory, un susținător de la început al Ivermectinei în tratamentul pentru COVID-19, a subliniat acest studiu special. La acea vreme, studiul era doar un preprint – ceea ce înseamnă că nu trecuse printr-un proces riguros de evaluare inter pares, care oferă indiciul unei cercetări științifice credibile. Cu toate acestea, datele au fost suficient de convingătoare pentru ca Dr. Kory și asociații săi de la FLCCC (Front Line COVID-19 Critical Care Alliance) să susțină distribuirea pe scară largă a Ivermectinei.

Detractorii săi au subliniat lipsa unei evaluări inter pares, respingând studiul și echivalând utilizarea Ivermectinei pentru COVID-19 cu „a lua medicamente pentru cai”. Doi ani mai târziu, acest studiu pretipărire altă dată respins a fost examinat cu rigurozitate și acceptat de o renumită revistă științifică.

Studiul a analizat eficacitatea Ivermectinei în reducerea numărului de decese în exces cauzate de COVID-19, în cele 25 de state din Peru în 2020. S-a observat că diferite regiuni au implementat diferite grade de distribuire a Ivermectinei. În timp ce unele state au făcut tot posibilul să distribuie doze maxime, altele au adoptat o abordare moderată, iar câteva au limitat distribuirea acesteia.

Descoperirile au fost uluitoare: statele cu cea mai intensă utilizare a Ivermectinei au constatat o reducere medie de 74% a numărului deceselor în exces în decurs de 30 de zile după vârful de decese.


Când o administrație prezidențială ulterioară a Peru a limitat utilizarea Ivermectinei, a avut loc o creștere notabilă a ratei mortalității. Corelația dintre utilizarea Ivermectinei și scăderea mortalității părea de netăgăduit. 

Înainte ca utilizarea Ivermectinei să fie restricționată sub noul președinte, Peru a înregistrat o reducere de 14 ori a deceselor în exces la nivel național. Cu toate acestea, ulterior a fost urmată de o creștere de 13 ori, în următoarele două luni, după restricționarea Ivermectinei. Aceasta este o altă dovadă suplimentară că, într-adevăr, Ivermectina a funcționat!


Dr. McCullough a raportat că aproximativ 97% dintre americani au dezvoltat deja imunitate naturală la COVID-19, imunitatea naturală oferind o protecție puternică și robustă. Iar după ce vaccinarea în masă împotriva COVID a fost aproape complet oprită, FDA a recunoscut, în sfârșit, că medicii pot prescrie liber Ivermectină pentru COVID. Însă momentul când a făcut asta este suspect. Este „puțin” cam târziu.