ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dramă medicală pentru Emma Răducanu la Australian Open: vedetei britanice îi este controlată tensiunea arterială după ce s-a plâns de stări de greață și de dificultăți de respirație și își ține mâna pe piept și abdomen” – titrează Daily Mail.  

Emma Raducanu s-a confruntat cu o serie de probleme medicale în meciul cu chinezoaica Yafan Wang. Jucătoarea de 21 de ani a pierdut în turul doi la Australian Open în trei seturi. Fosta campioană la US Open juca primul ei Grand Slam dintr-un an.

Fosta campioană de la US Open a jucat doar al patrulea meci de când s-a întors, după opt luni de pauză și trei intervenții chirurgicale în 2023.

După ce i s-a făcut rău, i s-a verificat tensiunea arterială și a luat câteva pastile înainte de a relua jocul, dar s-a luptat din greu în încercarea de a întoarce rezultatul meciului, dar Wang a rămas fermă. câștigând cu 6-4, 4-6, 6-4 după două ore și 55 de minute.

Cariera lui Răducanu a avut de suferit de la triumful ei la US Open, în septembrie 2021, retrăgându-se de la trei evenimente, în mijlocul meciului, inclusiv la Wimbledon, din cauza unor probleme de sănătate. A avut ieșiri anticipate la turnee și a suferit o intervenție chirurgicală la încheieturi la ambele mâini și la o gleznă.

Vorbind în timpul pauzei medicale, când jucătoarei i s-a luat tensiunea, Russell Fuller, corespondentul de tenis la BBC Radio 5 Sports Extra, a spus: „Nu avem nicio indicație despre ce poate fi vorba. Ar putea fi o boală sau o problemă fizică. A părut să aibă dificultăți de respirație în ultimele două jocuri. Nu există niciun semn evident de rănire cauzată de modul cum se mișcă sau care să vădească vreo durere într-o anumită parte a corpului. (…) Este o schimbare vizibilă, foarte vizibilă, că arată mult mai obosită în acest joc.”

„În timpul meciului, să zic în setul 3, aveam 30-0 și serveam, apoi brusc am început să mă simt rău, foarte slăbită și cu stare de greață. Pe parcursul setului 3 cred că toată lumea a putut vedea că mă chinuiam puțin. Din punct de vedere fizic, mă simțeam bine, dar îmi venea să vomit. Apoi, după meci, am făcut-o. Acum sunt OK, voi trece peste, doar că a venit la momentul nepotrivit”, a declarat Emma Răducanu la conferința de presă.  

În decembrie 2021, presa a anunțat că Emma Răducanu a fost testată pozitiv pentru Covid, în ciuda faptului că era complet vaccinată (după cum titra Daily Mail), și a fost nevoită să se retragă de la evenimentul demonstrativ Mubadala Classic din Abu Dhabi.