ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ȋn ediția de ieri, „Le Parisien” publică un articol despre rezultatele unui raport pe care autoritățile franceze le țin la secret de șase luni. Ediția tipărită a ziarului a dedicat prima pagină acestui subiect.  

„Într-un raport din luna martie, care nu a fost niciodată publicat, oamenii de știință subliniază riscurile induse de prezența aluminiului în vaccinuri”, scriu jurnaliștii de la „Le Parisien”.

„Sunt schimburi cordiale, dar mai ales o dezbatere dură și pasională. Aceste documente care ne-au fost furnizate, opinia Consiliului Științific al ANSM, jandarmul medicamentelor, și toate discuțiile purtate de specialiști despre studiul efectuat de echipa profesorul Gherardi, șeful departamentului pentru boli neuromusculare al Spitalului „Henri Mondor” din Créteil, care a evaluat neurotoxicitatea aluminiului prezent în vaccinuri.

Dacă acest studiu nu este deloc – din contră - împotriva vaccinurilor, el indică riscurile inerente ale aluminiului pe care-l conțin majoritatea dintre ele. Și oferă piste, în special genetice, despre care experții sunt de acord că trebuie să fie «urmărite» și «aprofundate». Dar, iată”, scriu jurnaliștii francezi, „aceste concluzii sunt datate din... martie și de atunci «nimic», șoptește Guillemette Crépeaux, cercetator la INSERM si co-autor al studiului, care a avut acces la raportul final doar acum trei zile!

Deși finanțat de ANSM - deci cu fonduri publice -, în plină dezbatere agitată despre extinderea vaccinării obligatorii la unsprezece vaccinuri infantile, și spre «stupefacția» asociațiilor pacienților, acest raport nu a fost făcut public. «Avizele consultative ale Consiliului științific nu sunt destinate publicării. Asta nu înseamnă că încercăm să le ascundem», se apără ANSM. Iată ce descoperim.

«Doza nu face otrava». Chiar și atunci când este injectat în «doze mici» în mușchii șoarecilor, adjuvantul de aluminiu «poate induce o acumularea de aluminiu pe termen lung și efecte neurotoxice», notează echipa lui Gherardi. În mod evident, contrar a ceea ce este admis în mod obișnuit, chiar și o mică doză ar putea provoca complicații. «Doza nu face otrava», rezumă cercetătorii.

E o ipoteză considerată neconvingatoare de unul din cei trei experți independenți ai ANSM, dar aplaudată de un al doilea, care se exprimă în acești termeni în raport: unul dintre «rezultatele deosebit de inovatoare (...) este evidențiat în mod deosebit de un efect doză-răspuns neliniar în materie de neurotoxicitate, cele mai mici doze fiind selectiv neurotoxice (scăderea locomoției, creșterea aluminiului cerebral)», a scris el. 

Anumiți șoareci «sunt, de fapt, mai puțin activi, au tulburări comportamentale», decriptează Guillemette Crépeaux.

Spre o «predispoziție genetică»? «Pentru prima dată», ni se spune, în literatura de specialitate privind vaccinurile, acest studiu pune în evidență factorii genetici pentru predispoziția de a dezvolta, după vaccinare, miofascita macrofagică (o leziune ce provoacă oboseală, dureri musculare și chiar tulburări neurologice). Șapte gene sunt de fapt „supra-reprezentate” la pacienții afectați. Am avea o susceptibilitate genetică ce ne face să reacționăm la vaccinurile din aluminiu? Această cale de cercetare, considerată «extraordinară» de către unul din membrii Consiliului, face acum obiectul unei cereri de brevet din partea cercetătorilor.”

„Și acum?”, se întreabă jurnaliștii francezi. „«Aprofundarea este necesară», se precizează, încurajator, în avizul Consiliului științific. În discuția dintre experți, directorul ANSM, Dominique Martin, «solicită autorităților publice să își asume responsabilitățile pentru această chestiune». 

Contactat, ministrul Sănătății ne-a declarat că «acest studiu nu schimbă cu nimic concluziile actuale: până în prezent nu există niciun argument științific care să pună în discuție siguranța vaccinurilor. Nimic nu demonstreaza vreun pericol», insistă el. Dar e necesar să continuăm studiile? «Desigur, suntem pentru». «Întrebările, în mod evident, trebuie să găsească răspunsuri», notează ANSM. Când și cu ce bani? Nimeni joi nu a fost în măsură să ne răspundă...”, încheie jurnaliștii articolul din „Le Parisien”.

Active News a publicat, încă din primăvara anului trecut, mai multe articole despre studiile dedicate efectelor aluminiului din vaccinuri, studii realizate de profesorul Romain Gherardi, director al Unității INSERM (Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală) din Universitatea Paris-Est și șef al serviciului Histologie - Embriologie din Spitalul Henri Mondor (Créteil), centru de referință pentru bolile neuromusculare.

• 20 de milioane de francezi au fost vaccinați împotriva hepatitei B, între anii 1994 – 1997 • Un an mai târziu, medicii au observat apariția unei afecțiuni de origine necunoscută în rândul persoane vaccinate • Profesorul Romain Gherardi susține că principalul vinovat este aluminiul din vaccinuri • În 2012, parlamentarii francezi au cerut instituirea unui moratoriu pentru vaccinurile pe bază de aluminiu