ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernele și corporațiile din întreaga lume manifestă un mare entuziasm fie în implementarea deja, fie în planul de a implementa o anumită formă de ID-uri digitale.

Aceste eforturi sunt prezentate cetățenilor ca fiind un mijloc care le face viața mai ușoară și mai comodă, asigurându-i că datele personale conținute în aceste ID-uri digitale ar fi mai în siguranță într-o lume plină de actori rău intenționați.

Însă oponenții au avertizat cu privire la implicațiile grave privind încălcarea confidențialității, negând faptul că securitatea datelor ar fi într-adevăr îmbunătățită.

Se pare că au dreptate, cel puțin potrivit unui raport recent al unei firme de securitate cibernetică, emis după atacuri ale hackerilor care au avut loc în preajma sărbătorii Crăciunului, atacuri care au fost numite „Leaksmas”, relatează Reclaim the Net

Nu numai guvernele, ci și hackerii doresc implementarea ID-urilor digitale, însemnând cantități uriașe de informații personale, toate adunate într-un singur loc, și, judecând după ceea ce s-a întâmplat recent, în multe cazuri, ele se află destul de ușor la dispoziția lor.

Hackerii au făcut din datele de identificare digitală drept obiectivul lor principal, a menționat firma Resecurity în raportul său. Resecurity susține că este un fapt clar, pe care a reușit să-l descopere analizând depozitele de date, odată ce au început să apară pe dark web după „jaful digital” din perioada Crăciunului.

În cifre, un număr uluitor de 50 de milioane de înregistrări conținând informații de identificare personală au apărut pe dark web. Cauza pentru care atât de multe seturi de date furate au ajuns dintr-o dată pe piața digitală neagră pare a fi „tehnici” legate de fereastra de timp în care cea mai mare parte a acestora va fi „vandabilă”.

Resecurity a menționat că, din cele 50 de milioane, 22 de milioane de înregistrări au fost furate de la o companie de telecomunicații din Peru, o bază care include ceea ce este cunoscut acolo sub numele de DNI - ID-uri naționale.

Potrivit rapoartelor, este incalculabil cât de devastator ar putea fi acest eveniment, dacă DNI-urile ajung pe mâini greșite. Este singurul document de identitate recunoscut de autoritățile din Peru pentru o serie de servicii fundamentale pentru viața de zi cu zi a oamenilor: „tranzacții judiciare, administrative, comerciale și civile”, menționează un articol.

După Peru, printre cele mai afectate țări au fost Filipine, SUA, Franța și Vietnam.