ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protecţia Consumatorului a făcut un studiu în care a analizat cele mai cunoscute mărci de lapte praf de pe piaţa românească. Rezultatele arată că laptele praf conţine un cocktail din zer demineralizat, adică ceea ce rămâne după ce se face brânza, uleiuri vegetale, taurină şi alte zeci de substanţe.

În România, doar 29% dintre mămici alăptează. Numărul mare de femei care îşi hrănesc bebeluşii cu lapte praf a fost şi motivul pentru care Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului a cerut un studiu al produselor de pe piaţă. Analizele de laborator au arătat între ingredientele laptelui praf nu mai puţin de 48 de substanţe. De la uleiuri vegetale, la E-uri sau taurină.

„Se folosește zerul demineralizat, amidonul, lactoza, tot din zer, se folosesc proteine din zer”, a explicat la Digi 24 Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor. Toate acestea pot avea un efect devastator asupra copilului. „Zerul este practic este un deșeu al industriei laptelui. Vor rămâne particule nehidratate care, odată ajunse în stomac și în sistemul digestiv, în special la nivelul intestinului, vor bloca porii. Un prim aspect este, de obicei, cancerul de colon”, atrage atenția biochimistul Mihai Rissdorfer.

Taurina, un alt compus descoperit in lapte, poate declansa sindromul ADHD. Pentru sănătatea copilului, mamele ar trebui să facă orice pentru a alăpta natural, spun medicii.

În cazul în care alăptarea naturală nu este posibilă, specialiştii recomandă părinţilor să apeleze la produse bio.