ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce se întâmplă acum cu „virusul ucigaș” este „o afacere”, scrie lector universitar doctor Horea Bădău pe blogul său despre isteria mediatică creată în jurul coronavirusului din China.

Acesta mai notează că presa scrie despre noi îmbolnăviri, dar omite să noteze despre persoanele care se vindecă, pentru că ar infirma narativa oficială.

„Din cele 1.400 de persoane infectate, conform statisticilor oficiale, au murit 41. 41 din 1.400. Din cele 41 de persoane care au murit, una singură avea sub 40 de ani, mai exact 36, deci au murit persoane în vârstă, cu sistemul imunitar slăbit. Toate persoanele care au murit, au murit în China. Nu a murit nicio persoană purtătoare a acestui virus în Franța, Statele Unite sau în altă țară. Asta înseamnă că mai contează și calitatea îngrijirilor medicale. Sau prezentarea de urgență la medic, din primele stadii ale bolii. Dar în Wuhan, acum medicamentele antigripale sunt raționalizate (două cutii de persoană la farmacie, unde sunt mereu cozi). Cei bolnavi, din spitale, primesc mâncare la plic (conform unor postări de pe Twitter). Nu sunt chiar cele mai bune condiții pentru ca organismul să lupte cu boala. Multe persoane au fost deja externate (ce s-a întâmplat cu ucigașul, a hotărât să nu mai ucidă?). Este foarte interesant că presa scrie numai despre numărul de îmbolnăviri, nu și despre numărul de vindecări și de externări, ca și cum cei care s-au îmbolnăvit au rămas bolnavi pe viață”, a scris el.

Acesta mai spune că este o panică indusă pentru a se da iama în farmacii. 

„Cel mai mare ucigaș acum e panica. De ce? Oamenii se îmbolnăvesc la Wuhan și  pentru că se înghesuie pe culoarele spitalelor, chiar dacă nu au simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus. Și iau virusul din spital. În Franța, după cum spunea azi un medic, oamenii cheamă ambulanța pentru că tocmai au trecut pe lângă un chinez care își sufla nasul în batistă. În România, oamenii golesc farmaciile de antivirale (aflat de la sursă). Cu cât te sperii mai tare, cu atât bagi mai multe antivirale în tine la orice răceală, respectiv chemi ucigașul, pentru că îți scade imunitatea în fața virusului care te poate pune în pericol. Scade și stocul de antivirale, deci când vine ucigașul, ne găsește pe jumătate uciși. Dacă vine. Și când va veni s-ar putea să avem surpriza să nu fie chiar atât de ucigaș. Ceea ce ar face să scadă dramatic audiențele instituțiilor mass-media, precum și profiturile companiilor farmaceutice. Vrea cineva asta?”, a notat dr. Bădău.