ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magda Vasiliu, care a condamnat public birocrația din România ce o împiedică să-și ia concediu medical pentru a-și îngriji băiețelul bolnav de cancer, i-a transmis ministrului Sănătății că joi expiră termenul de două săptămâni acordat pentru debirocratizarea sistemului sanitar.

„Numai mâine nu-i poimâine... și au trecut cele două săptămâni acordate Ministerului Sănătății pentru un proiect de debirocratizare... aștept cumva cu sufletul la gură să văd cât suflet și mai ales, câtă responsabilitate și conștiință au cei responsabili.. În aceste zile, doar la Roma sunt zeci de români veniți cu copiii la tratament. Cei mai mulți mi-au spus că sunt la Roma prin „mila sau înțelegerea angajatorului", pentru că soluții pentru ei, odată plecați din România, nu există... Nu mai vorbesc de aberația cu vârsta copilului. La 6 ani și 11 luni mama poate sta în concediu cu el, la 7 ani și o zi, nu se mai poate.... Sunt aici fundații care evident că ajută DAR PE BANI!! E o afacere și asta, în bunul stil românesc... știați că sunt mame din Timișoara care erau trimise să cumpere ace de seringă sau Betadină? Și asta nu-i nimic... Din păcate, nu cunosc poveștile tuturor, dar vreau să le transmit celor responsabili că pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel și într-o singură direcție... Nu vreau vâlvă și nici focuri de paie... Cu siguranță, dacă nu aveam sprijinul, îndemnurile și luciditatea soțului meu, Cosmin Stoian, nu-mi găseam forța unei expuneri publice, mai ales că e vorba de copilul meu. Dar el mi-a spus, nu o dată, că pot vorbi în numele altor mame care-și stăpânesc lacrimile pentru a le zâmbi, cu greu, copiilor lor, bolnavi. Deci, să se facă joi.... ”, a scris Magda Vasiliu pe pagina sa de Facebook.
 
Magda Vasiliu, prezentatoarea știrilor Prima TV,  a anunțat că băiețelui ei a fost diagnosticat recent cu cancer și critică în termeni duri indiferența statului român față de cetățeni, expunând lupta birocratică pe care trebuie să o ducă în România, deși copilul este tratat exemplar și, în momentul de față, fără asigurare în Italia.

Vlad are 8 ani și a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei luni, iar în prezent este tratat în Italia.
 
Cazul său a fost mediatizat, fiind comentat în cadrul mai multor emisiuni. Mugur Ciuvică a afirmat că micuțul s-ar descurca singur în spital și nu are nevoie de un părinte lângă el.