Mai mulți bani pentru medicii de familie și din ambulatoriu

Medicii de familie câștigă mai mulți bani, începând cu 1 octombrie, potrivit Ministerului Sănătății (MS), care anunță că veniturile medicilor de familie și din ambulatoriu au crescut, prin majorarea valorii punctelor acordate „per capita” și „per serviciu".
Astfel, medicii de familie vor primi cu 0,3 lei mai mult pentru fiecare pacient și cu 0,1 lei mai mult pentru fiecare serviciu acordat. Plata gărzilor din spitale va fi, de asemenea, majorată, iar gărzile suplimentare vor fi considerate vechime în muncă. îPentru medicii de familie, valoarea punctului minim garantat per capita crește de la 4,3 lei, la 4,6 lei, iar valoarea punctului minim garantat per serviciu înregistrează o creștere de la 2 lei, la 2,1 lei. Această majorare se aplică după ce, la jumătatea anului 2016, mai exact de la 1 iulie, s-a operat o majorare a celor două valori de decontare, și anumemajorarea per capita pentru medicul de familie a fost de la 4 lei, la 4,3 lei, iar per serviciu de la 1,9 lei, la 2 lei", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
Medicii de familie acordă peste 60 de milioane de consultații, anual, conform datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).Tot din acestă lună, se aplică și majorarea remunerației pentru gărzile făcute de cadrele medicale, conform unei ordonanțe de guvern. Astfel, un rezident de anul III, dintr o unitate clinică, va avea o plată netă de 257 de lei, în timpul săptămânii, iar o gardă, pe timpul weekendului, va fi plătită cu un spor între 50% și 100%. Potrivit aceleași ordonanțe guvernamentale, gărzile suplimentare ale medicilor vor fi luate în considerare și la calcularea vechimii în muncă. Un medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani, dintr o unitate clinică, poate câștiga, pentru o gardă în weekend, 1.200 de lei.
Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Gheorghe Borcean, a precizat că propunerile de majorare au fost discutate între reprezentanții instituției pe care o reprezintă, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, și președintele CNAS, Radu Tibichi, la sfârșitul lunii iulie. îBiroul executiv al CMR a propus majorarea veniturilor pentru medicii din asistența medicală primară, de la 1 octombrie, pe care noi îi considerăm de mare importanță pentru sistemul de sănătate (...). Președintele CNAS mi a spus că a semnat majorarea veniturilor, respectiv creșterea valorii punctului minim garantat per capita (pentru fiecare persoană înscrisă pe listă) și per serviciu la medicul de familie, dar și per serviciu în ambulatoriu", a explicat Borcean.
Medicii din ambulatoriu vor beneficia, de asemenea, de o majorare. Pentru medicii din ambulatoriu, valoarea punctului minim garantat per serviciu a crescut de la 1,8 lei, la 2 lei. Medicii din ambulatoriu acordă în jur de 20 de milioane de consultații, iar acest sector al sănătății trebuie susținut, deoarece degrevează spitalele de cazurile posibil de tratat în afara spitalului", explică Ministerului Sănătății. Ca urmare a majorărilor acordate, acum, pentru tot anul 2016, rezultă o creștere, în medie, de 13% pentru medicii de familie și de 17% pentru serviciile acordate în ambulatoriu, mai precizează instituția.
În România, funcționează circa 11.000 de cabinete medicale de medicină de familie.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

De la ”Vaccinare în viteza a șasea”, la Terapie Intensivă. Mihai Leu, în stare critică la Spitalul Fundeni din București. Fostul campion la box și raliuri a fost transportat de urgență cu elicopterul

Robert F. Kennedy: ”Gardasil este probabil cel mai rău vaccin în masă pe care l-am văzut vreodată”

Celebra actriță Teddi Mellencamp este în fază terminală de cancer generalizat, la 43 de ani, după ce s-a vaccinat Covid în 2021

Mort subit după vaccin, în floarea vieții - a debutat post-mortem...

Colegiul Pseudo-Medicilor reîncepe prigonirea Medicului Răzvan Constantinescu după ce acesta a ridicat problema MORȚILOR SUBITE din rândul cadrelor medicale în urma vaccinării cu seruri experimentale Covid. ”Abia aștept să-i umilesc din nou!”

Slovacia lansează o anchetă privind vaccinul Covid-19 după constatările de contaminare cu ADN
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Sănătate
Locații: România
Subiecte: Majorări salariale medici Medici români
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)