ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua linie telefonică gratuită 0800 800 444 a fost deschisă pentru a veni  în ajutorul pacienților din București, oferindu-le informații cu privire la accesarea serviciilor medicale. Demersul face parte din campania ”Drepturile Pacienților: Pacienții informați au parte de servicii mai bune”, inițiată în luna august de prim-vicepreședintele PNL, Cristian Busoi .

Astfel, de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.30, pacienții din București pot primi mai multe informații despre drepturile lor gratuit, din confortul propriei locuințe, nemaifiind nevoiți să se deplaseze către o instituție abilitată.

De asemenea, pacienților din întreaga țară, le stă la dispoziție și site-ul www.drepturilepacientilor.info, unde pot accesa informații despre cardul de sănătate, tratamente decontate în străinătate, calendarul național de vaccinări, programele naționale de sănătate sau pot citi legislația specifică domeniului sanitar.

Tot aici, la secțiunea FORUM, se pot face sesizări sau plângeri privind încălcarea unui drept,  pacienții putând semnala situații de malpraxis sau condiționarea serviciilor medicale. Ulterior, o echipă de doctori și manageri în domeniul medical le va răspunde persoanelor în cauză.

Momentan, nu există nici un topic sau vreo sesizare pe acest site.