Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (O.M.S.), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat luni numirea Cynthiei Germanotta, mama cântăreței Lady Gaga, ca Ambasadoare a Bunăvoinței pentru Sănătate Mintală, în deschiderea Adunării anuale a organizației, relatează EFE, citată de Agerpres.

Cynthia Germanotta, care conduce din 2012, împreună cu fiica sa, Fundația „Born This Way” (Născut Astfel, titlul unui cântec din repertoriul vedetei), va sprijini O.M.S. în campaniile internaționale pentru prevenirea și asistența bolilor mintale. Militantă cunoscută în domeniu, Germanotta a mai prezentat și anul trecut o inițiativă numită „United For Global Mental Health” (Uniți pentru Sănătate Mintală Globală) la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

„Va fi o onoare să lucrez cu doctorul Tedros și extraordinara sa echipă, pentru a ne asigura că sănătatea mintală este pentru toți o prioritate globală. Ne confruntăm cu multe provocări, dar sunt și multe motive de speranță”, a postat Cynthia Germanotta pe Twitter, la scurt timp după ce a participat la sesiunea inaugurală a adunării anuale a O.M.S., cu prilejul căreia a fost desemnată Ambasadoare a Bunăvoinței pentru Sănătate Mintală din partea organizației.

Mama vedetei Lady Gaga nu este singurul nume sonor propus de O.M.S. ca reprezentant al imaginii instituției. Portarul selecționatei braziliene de fotbal și al echipei Liverpool, Alisson Becker, și soția acestuia, medic Natalia Loewe Becker, au fost numiți Ambasadori ai Promovării Sănătății. De asemenea, fosta președintă a Liberiei, Ellen Johnson, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2011, a fost numită Ambasadoare a O.M.S. pentru Personalul Medical.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.