ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat că îl demite pe directorul interimar al Spitalului Floreasca, dr. Nicușor Louchi, acesta urmând să fie înlocuit de doctorul medical Sorin Păun.

Principalul motiv îl reprezintă faptul că nici la această oră Secția de Arși din cadrul Spitalului Floreasca nu este funcțională în întregime.

"Secția nu e complet operațională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile'', a declarat ministrul Achimaș-Cadariu, în urma unei vizite pe care a făcut-o joi dimineața la Secția de Arși și unde nu a găsit pe nimeni din conducere la muncă.

 Cu toate că secția a fost dotată încă din anul 2013, abia doi ani mai târziu, în aprilie 2015, s-au eliberat avizele de funcționare. Ulterior a fost pusă problema specializării personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile alocate de Ministerul Sănătății și de Primăria Sectorului 1.

Clinica de la Spitalul Floreasca are șase saloane cu aparatură specială unică în România, unde ar putea fi tratați simultan șase pacienți cu arsuri grave. După tragedia din Colectiv, blocajul secției a dus la un scandal public, pentru că răniții cu arsuri grave nu au putut fi internați în acea secție.