ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decăderea presei din România continuă. O știre despre bugetul Capitalei, votat recent de către Consiliul General, a fost prezentată fals în toată presa. "Tinerii frumoși și liberi" s-au raliat demersului și au propagat pe Facebook minciuna.

Concret, consilierii au votat alocarea a 10 milioane lei pentru 20 de biserici din Capitală, dintre care două milioane vor merge către Catedrala Mântuirii Neamului. Tot în acea ședință, spitalele bucureștene aflate în administrarea Primăriei, pentru că o parte a instituțiilor medicale se află în subordinea Ministerului Sănătății, au primit 6 milioane lei. 

Ce au "uitat" să menționeze semnatarii articolelor este că nu a fost vorba despre votarea bugetului ci despre o suplimentare față de proiectul de buget. A fost nevoie de intervenția primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, pentru a face lumină în acest caz simplu și a demonta o minciună ordinară.

"În urma informațiilor eronate apărute în presă privind finanțarea celor 19 spitale din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, vreau să fac următoarele precizări:

1. Bugetul Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale pentru anul 2016 este de 247.000.000 lei și nu de 6 milioane, așa cum a apărut în unele publicații. Consiliul General al Municipiului București a adoptat o suplimentare cu 6 milioane lei față de proiectul de buget pe care l-am propus în numele Primăriei Capitalei.

2. Prin amendamentele formulate de către Consiliul General, în ședința din data de 29.01.2016, a fost aprobată suma de 10 milioane lei pentru lăcașuri de cult. În bugetul pe care l-am propus Consiliului General nu era prevăzută nicio sumă în acest sens", este mesajul lui Sava.