ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE KAUFLAND, drept la replică:

Menționăm că rezultatele analizelor realizate de Federația asociațiilor apicole din România-ROMAPIS și prezentate în presă nu sunt de actualitate. Analizele au fost efectuate pentru loturi produse în anul 2010, edificator fiind tabelul care expune rezultatele analizelor. Aceste rezultate au fost făcute publice pentru prima dată pe blogul http://despremiere.blogspot.ro/ iar articolul întreg poate fi accesat la următorul link: http://despremiere.blogspot.ro/2010/11/desprecalitatea-mierii-de-pe-rafturile.html. Prin intermediul unei game largi și complexe de procese și de instrumente interne, coordonate de către Departamentele de Achiziții și de Calitate, Kaufland România este preocupată zilnic de controlul și de verificarea calității produselor aflate în magazinele noastre. În momentul livrării produselor, toți furnizorii contractați de Kaufland se obligă să prezinte declarații de conformitate care atestă faptul că produsele lor respectă standardele de calitate impuse delegislația în vigoare.

Pe piața de retail din România există în prezent patru mari furnizori de miere – Apicola Costache, Apicola Georgescu, Apidava și Apisrom. În acest moment, 98% din mierea comercializată de Kaufland România este livrată de producători din România. Dintre cei patru furnizori, compania Kaufland lucrează cu doi dintre ei: S.C. Apicola Costache S.R.L. și SC Apicola Pastoral Georgescu S.R.L.. Actualmente, dintre mărcile produselor care se regăsesc în tabelul difuzat în media, în magazinele Kaufland sunt prezente la raft două articole furnizate de SC Apicola Costache SRL: Moș Costache Miere Salcâm 900g și Moș Costache Miere Salcâm 500g și un articol furnizat de SC Apicola Pastoral Georgescu
S.R.L: Albina Carpatina 360g.
 
În urma consultării reprezentanților celor două firme, redăm mai jos declarațiile acestora:
 
„Asociația Procesatorilor și Exportatorilor de Miere din România - APEMAR, prin
domnul Președinte Marius Cazacu vrea să aducă la cunoștință publicului faptul
că, informațiile privitoare la calitatea mierii aflate pe rafturile supermarkurilor, sunt
eronate și lipsite de fundament legal.
 
În anul 2010, cu ajutorul Institutului de Cercetare și Dezvoltare din Apicultură, ICDA, s-a realizat o analiză amănunțită având drept scop identificarea eventualelor probleme de fabricație asupra produsului finit care ajungea pe rafturile magazinelor din toată țara.
În urma verificărilor făcute cu ajutorul unor organisme autorizate în domeniu, nu
au fost identificate probleme în ceea ce privește mecanismul de fabricație asupra
produselor apicole, acest procedeu încadrându-se în limitele legale și respectând
toate normele de fabricație la acea vreme.
 
Deși rezultatele testelor efectuate au fost favorabile din toate punctele de vedere,
ROMAPIS, Federația Asociațiilor Apicole din România, a încercat o dezinformare
asupra modurilor de realizare a acestor teste și a rezultatelor obținute în urma
analizelor asupra produsului finit.
 
Apicola Costache SRL a apelat la serviciile unor organisme internaționale
autorizate și avizate în ceea ce privește analiza produselor apicole, rezultate care
nu au identificat de asemenea nicio problemă în ceea ce privește calitatea
produselor finite.
Toate produsele comercializate sub sigla societății noastre prezintă toate garanțiile necesare în ceea ce privește comercializarea în regim de siguranță a acestora oferind, în același timp, garanția unui produs sănătos și indicat în alimentația consumatorilor.
 
Informațiile furnizate și înseriate de către cei care vor inducerea în eroare a
consumatorilor, nu prezintă dovada că aceste informații au fost furnizate de către
organisme avizate în acest sens fiind vorba despre simple speculații emise de
persoane neavizate acum mai bine de 6 ani de zile.

Prin raportare la toate aspectele expuse prin prezenta, coroborate cu lipsa dovezilor prezentate în acest sens, la acest moment, la mai bine de 6 ani de la data efectuării testelor la care se face referire în articolele supuse analizei, apreciem și supunem atenției dvs. netemeinicia susținerilor efectuate în acest sens.
 
Astfel, odată în plus, aducem în atenția consumatorilor intenția nejustificată a celor din ROMAPIS de inducere în eroare a publicului privind rezultatele acestor teste, aceasta instituție urmând să răspundă inclusiv penal pentru toate prejudiciile, inclusiv cele de imagine, suferite prin mascarea rezultatelor testelor care nu au pus niciodată în discuție vreo eventuală problemă a produselor apicole supuse analizei.” au precizat reprezentanții firmei SC Apicola Costache SRL.

„Menționăm că produsele noastre au fost întotdeauna controlate atât prin programele proprii de autocontrol (analizele au fost efectuate de către laboratoare acreditate din țară și din Germania), cât și de către Autoritățile cu competență în domeniu, iar rezultatele au fost conforme cu legislația în vigoare.” au precizat reprezentanții firmei SC Apicola Pastoral
Georgescu S.R.L.

Calitatea alimentelor și siguranța consumatorilor reprezintă pentru Kaufland priorități esențiale. Întreg procesul de evaluare a calității alimentelor este unul foarte strict și exigent. În plus, ne-am angajat în stabilirea celor mai înalte standarde de calitate ale produselor noastre și de a căuta noi furnizori în mod constant, ce respectă cu atenție aceste standarde.
În final, dorim să menționăm că suntem în permanență la dispoziția organelor abilitate să investigheze acest caz, asigurându-i de întreaga noastră disponibilitate, colaborare și transparență.

 (ȘTIREA INIȚIALĂ)

 

Mierea este considerată un aliment natural și sănătos. Din păcate, în goana după profit, unii apicultori își păcălesc clienții și vând miere contrafăcută. Procedeele sunt foarte simple, iar produsul apicol falsificat e recunoscut cu greutate până și de profesioniști.


O analiză realizată de Federația Asociațiilor Apicole din România a demonstrat că mierea pe care omul de rând o cumpără din supermarket-uri este în cele mai multe cazuri contrafăcută.

Mai multe mostre de miere cumpărate din magazinele Selgros și Kaufland și pe eticheta cărora scria ”Miere de Salcâm” au fost analizate la laboratorul ICDA București, iar rezultatele sunt incredibile. Conform acestor rezultate, în mierea prezentată ca fiind de salcâm nu se găsește nicio urmă din această floare, unul din ingredientele principale fiind glucoza industrială, urmat apoi de rapiță, floarea soarelui, tei, păducel și altele.

Iată în tabelul următor ceea ce s-a găsit în urma analizelor efectuate pe nouă produse cumpărate din supermarket:

În concluzie, cel mai bine este să cumpărați mierea direct de la producători.