Membrii Centrului Interfaith pentru Responsabilitatea Corporatistă (ICGR)  cer companiilor americane de alimentație McDonald’s Corp, Denny’s Corp și Sanderson Farms Inc să nu mai cumpere sau să producă carne crescută cu antibiotice, relatează Reuters.

„Membri ICGR au depus rezoluții ale acționarilor la fiecare dintre companii”, a spus ICGR într-o delcarație emisă.

Dacă aceste rezoluții nu sunt contestate cu success de către companii, vor veni la vot la următoarele întâlniri ale societăților.

Membri ICGR au avut success în trecut în a convinge majoritatea producătorilor americani de pui să renunțe la utilizarea unor antibiotice, importante diun punct de vedere medical, pentru creșterea puilor.

Oamenii de știință și experții în domeniul sănătății publice au avertizat de mai mulți ani că utilizarea regulată a antibioticelor pentru a promova creșterea și prevenirea bolilor la animalele de fermă sănătoase contribuie la dezvoltarea și răspândirea unor supraviețuitori rezistenți la acestea și pot infecta oamenii.
 
Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, la începutul acestui an, ca producătorii de carne să pună capăt acestor practici.

Lanțul de produse alimentare McDonald’s USA, a trecut în 2016 la achiziționarea  cărnii de pui crescută fără antibiotice. Cea mai recentă rezoluție a acționarilor, sponsorizată de Congregația Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicită companiei MCDonald’s Corp (MCD.N) să adopte o politică de aprovizionare similară și pentru carnea de vită și carnea de porc.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews