ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Centrului Interfaith pentru Responsabilitatea Corporatistă (ICGR)  cer companiilor americane de alimentație McDonald’s Corp, Denny’s Corp și Sanderson Farms Inc să nu mai cumpere sau să producă carne crescută cu antibiotice, relatează Reuters.

„Membri ICGR au depus rezoluții ale acționarilor la fiecare dintre companii”, a spus ICGR într-o delcarație emisă.

Dacă aceste rezoluții nu sunt contestate cu success de către companii, vor veni la vot la următoarele întâlniri ale societăților.

Membri ICGR au avut success în trecut în a convinge majoritatea producătorilor americani de pui să renunțe la utilizarea unor antibiotice, importante diun punct de vedere medical, pentru creșterea puilor.

Oamenii de știință și experții în domeniul sănătății publice au avertizat de mai mulți ani că utilizarea regulată a antibioticelor pentru a promova creșterea și prevenirea bolilor la animalele de fermă sănătoase contribuie la dezvoltarea și răspândirea unor supraviețuitori rezistenți la acestea și pot infecta oamenii.
 
Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, la începutul acestui an, ca producătorii de carne să pună capăt acestor practici.

Lanțul de produse alimentare McDonald’s USA, a trecut în 2016 la achiziționarea  cărnii de pui crescută fără antibiotice. Cea mai recentă rezoluție a acționarilor, sponsorizată de Congregația Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicită companiei MCDonald’s Corp (MCD.N) să adopte o politică de aprovizionare similară și pentru carnea de vită și carnea de porc.