ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dovezile privind efectele adverse, comune și grave, de natură cardiacă ale acestor vaccinuri [anti-COVID] sunt copleșitoare”, a spus dr. Aseem Malhotra, adăugând că aceste seruri sunt „o contribuție majoră la decesele în exces pe care le constatăm în întreaga lume”.

Medici de top au ajuns la concluzia că moartea celebrului jucător de cricket australian Shane Warne a fost probabil precipitată de vaccinul ARNm anti-COVID pe care l-a primit cu aproximativ nouă luni înainte de moartea sa subită din cauze cardiace. Constatările post mortem au evidențiat ateroscleroză coronariană.

Cardiologii Dr. Aseem Malhotra și Dr. Chris Neil, care este președintele Societății Australian Medical Professionals, au ajuns la concluzia că vaccinul anti-COVID poate provoca o accelerare rapidă a bolii coronariene, în special la cei care ar putea avea deja o boală ușoară nedetectată, scrie Daily Sceptic, care prezintă constatările celor doi medici. 

Malhotra este în continuare îngrijorat că vaccinurile ARNm anti-COVID ar putea masca angina prin deteriorarea nervilor inimii, ceea ce face ca pacienții să nu simtă durere toracică, care de obicei precede diagnosticul de blocaje severe ale arterelor inimii, astfel că detectarea nu are loc, iar primele simptome se prezintă adesea ca stop cardiac.

Shane Warne a fost găsit decedat în camera sa de hotel din Thailanda, în martie anul trecut

Medicii au cerut suspendarea imediată a vaccinurilor ARNm anti-COVID la nivel global, în așteptarea unei investigații privind efectele secundare grave, printre care atacul de cord cu debut tardiv și moartea subită cardiacă.

Cel mai bun prieten al lui Shane Warne, fostul jucător internațional de cricket Dimitri Mascerenhas, a susținut apelurile celor doi medici, spunând că Warne însuși „nu ar dori ca alții să fie vătămați”.

Cardiologul Dr. Aseem Malhotra a spus:

Este destul de neobișnuit ca foști sportivi internaționali să sufere moarte subită din cauze cardiace la o vârstă atât de timpurie, 52 de ani. În același timp, știm, de asemenea, că Shane nu a avut cel mai sănătos stil de viață din ultimii ani, fiind atât supraponderal, cât și fumător. Este posibil ca o deteriorare subiacentă a arterelor sale (cum am văzut la propriii mei pacienți și ca în cazul morții tatălui meu) să fi progresat rapid în lunile după ce a primit două doze de vaccin Pfizer ARNm COVID.

Cercetările publicate dezvăluie deja mecanismul biologic plauzibil al acestei evoluții prin creșterea inflamației coronariene care poate dura luni de zile după administrarea vaccinului.

Alte date privind efectele adverse de natură cardiacă, inclusiv atacul de cord, sunt extinse, derivate din studii randomizate controlate, date observaționale de înaltă calitate, rapoarte de farmacovigilență, date clinice și date de autopsie. Dovezile pentru efectele adverse de natură cardiacă, comune și grave, ale acestor vaccinuri sunt copleșitoare și nu am nicio îndoială că o contribuție majoră la decesele în exces pe care le constatăm în întreaga lume, inclusiv în Australia, o au vaccinurile ARNm COVID.

Trebuie să aibă loc o suspendare imediată a utilizării lor în întreaga lume, în așteptarea unei investigații pentru a împiedica vătămarea altor persoane și alte decese.

Cardiologul și președintele Societății Australian Medical Professionals, Dr. Christopher Neil:

După ce am evaluat critic dovezile, inclusiv datele despre efectele adverse înregistrate de propria noastră Administrație pentru Produse Terapeutice (TGA), este clar pentru mine că vaccinurile anti-COVID pot afecta negativ sistemul cardiovascular în mai multe moduri decât miocardita și pericardita. Privind datele, 20% dintre toate rapoartele de atacuri de cord ca reacții suspectate la medicamente, raportate până acum la TGA în peste 52 de ani, au menționat un vaccin anti-COVID ca medicament suspectat. Majoritatea acestor rapoarte au fost efectuate de către medici, așa că știm că mulți – inclusiv cardiologii – sunt îngrijorați. De asemenea, majoritatea au fost vaccinuri ARNm, nu AstraZeneca. Interesant este că numărul de atacuri de cord raportate în asociere cu vaccinurile COVID în ultimii doi ani depășește cu mult numărul pentru Vioxx, un medicament eliminat anterior la nivel internațional din cauza riscului excesiv de atac de cord. Aceste semnale sunt un apel la vigilență critică și vom lansa o serie de rapoarte de farmacovigilență, începând cu unul despre evenimentele adverse de natură cardiovasculară.

Fostul jucător de cricket internațional în Premier League, Dimitri Mascarenhas, a spus:

Shane a fost cel mai bun prieten al meu. Sunt șocat și întristat să aflu că moartea lui ar fi putut fi total prevenită. Dacă nu ar fi primit vaccinul împotriva COVID, probabil că ar fi fost în viață astăzi. Nu și-ar dori ca alții să fie vătămați, așa că susțin pe deplin apelurile acestor medici pentru suspendarea imediată a acestor vaccinuri în Australia și în întreaga lume.

Dovezile conform cărora vaccinurile cu ARNm COVID pot avea efecte adverse grave asupra inimii s-au înmulțit de când a început lansarea vaccinurilor la sfârșitul anului 2020. Cercetările din Coreea, publicate la începutul acestei luni în European Heart Journal, au dezvăluit că opt din 21 de decese din studiu s-au dovedit, prin autopsie, a fi moarte subită din cauze cardiace atribuită miocarditei asociate vaccinului. De asemenea, 20% din toate incidentele de miocardită legată de vaccin au fost considerate a fi severe.

Un studiu israelian publicat în revista Nature Scientific Reports anul trecut a constatat o creștere cu peste 25% a volumului apelurilor de urgență pentru stop cardiac și sindrom coronarian acut la populația din grupa de vârstă 16-39 de ani, în timpul lansării vaccinurilor. Creșterea a fost asociată semnificativ cu ratele primei și celei de-a doua doze de vaccin administrate la grupul de vârstă într-o săptămână dată. O corespondență semnificativă între campaniile de vaccinare și ratele de miocardită a fost descoperită și în Statele Unite, Israel, Germania și Anglia de către cercetătorii de la Health Advisory and Recovery Team

Studiile efectuate pe tineri din Thailanda, Elveția și Taiwan au descoperit dovezi de leziuni cardiace (indicate de niveluri crescute de troponine) după vaccinare la aproximativ trei procente dintre cei vaccinați.

O scrisoare de cercetare recentă din revista Medicine and Clinical Science a concluzionat că „trebuie investigat în ce măsură mortalitatea crescută cu aproximativ 5-10% în Germania și Japonia în 2021 și 2022 ar putea fi legată de contramăsurile din pandemie, inclusiv de vaccinările cu efectele lor secundare, imediate sau prelungite, posibil subestimate. Este posibil ca o rată ridicată de vaccinare să fi contribuit la creșterea mortalității din toate cauzele în unele țări”, au adăugat autorii.