ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Gheorghe Burnei afirmă că nu a condiționat niciodată actul medical, că banii lăsați de pacienți fără știrea sa erau folosiți pentru a cumpăra mâncare cadrelor medicale care îi erau alături la operații și că, prin decizia de a rămâne în țară și a opera a adus economii Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate.

„Nu am condiționat niciodată actul medical. Am refuzat constant ceea ce toți pacienții și rudele acestora oferă în toate spitalele din țară. Dacă aceștia au lăsat bani din proprie inițiativă, deseori și fără știrea mea, i-am folosit pentru a cumpăra mâncare pentru cadrele medicale, care stăteau alături de mine în operații, peste program. În mod normal, eu trebuia să fiu activ de la 8,00 la 13,00 în fiecare zi, pe când eu eram zilnic prezent la spital de la 6,00—7,00 dimineața până la puțin ora 17:00, deseori până la miezul nopții. Trebuia să fac în jur de 15 consultații și 1-2 operații pe săptămână, iar eu îmi făceam 'norma' lunea. Nu am făcut medicină pentru bani și nu am cerut niciodată nimic de la nimeni", susține Gheorghe Burnei într-un comunicat de presă remis, luni, ActiveNews.

Medicul spune că ortopedia este viața sa și că ultimele 8 luni au fost un coșmar pentru că „totul este ireal de nedrept".

„Însă chiar și în aceste momente de grea încercare (...) nu regret decizia de a rămâne în țara mea și de a-mi aduce contribuția salvând mii de copii și aducând economii de milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate și românilor operați, care altfel ar fi trebuit să plătească o parte din costurile cu spitalele din străinătate. Decizia de vineri a Tribunalului este o primă dovadă că adevărul iese la iveală și am încredere că mi se va face dreptate atât mie, cât și tuturor doctorilor sau asistentelor, care pot fi acuzați în orice moment de luare de mită", a mai declarat Burnei.

Comunicatul medicului continuă cu promisiunea unor dezvăluiri nemaipomenite și o întrebare:
 
„Scandalul a izbucnit odata cu un articol publicat de ‚Casa Jurnalistului’, scris de catre o tanara de care aproape nimeni nu auzise pana atunci – Luiza Vasiliu. Aceasta, pare-se, se documentase un an intreg si o avea ca pion principal pe Emilia Iliescu, mama Amirei, care a declarat ca operatia efectuata de chirurg acum 18 ani (timp in care nu s-a plans niciodata) ar fi fost un experiment, acuzandu-l ca i-a "ciumpavit” fetita folosind tehnici neomologate si biovitroceramica. Cu noua luni mai devreme, pe 6 aprilie 2016, Emilia Iliescu posta pe pagina ei de facebook multumiri catre fundatiile ‚Daruieste Aripi’ si ‚Daruieste Viata’, precum si doamnelor Carmen Uscatu si Alina Vasea, cele care conduc aceste organizatii, pentru facilitarea unei vizite la un spital din Italia. Intamplator sau nu, este aceeasi ‚Daruieste Viata’, unde doamna Monica Emanuela Althamer - secretarul de stat al ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu - este voluntar inca din 2011, sotul domniei sale, Althamer Liviu Emi, lucrand la DGA, institutie care l-a investigat pe chirurgul Burnei. Insa de ce s-ar amesteca Directia Generala Anticoruptie din Ministerul Afacerilor Interne in mersul lucrurilor unui spital? Nici macar nu se afla in aria sa de jurisdictie, cunoscandu-se faptul ca DGA ancheteaza strict cazurile de coruptie ale angajatilor MAI - iar profesorul Burnei nu are nicio tangenta cu MAI.

In presa au aparut dezvaluiri despre faptul ca cele doua ONG-uri sorosiste, atat de pornite impotriva chirurgului Burnei, primesc regulat comision pentru pacientii dusi la anumite clinici din afara tarii pe baza formularului E112. Insa, pana anul trecut, in comisia de aprobare a acestor formulare se afla chiar renumitul chirurg Burnei, care respingea toate cazurile care puteau fi operate in tara.

Oare mai este greu de raspuns la intrebarea „Ce grup infractional a dat aceasta comanda politica de linsare a imaginii celui mai bun dar, iata, si cel mai incomod medic din tara?””, scrie profesorul Burnei.


Tribunalul București a decis vineri, 25 august, că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienți, poate profesa din nou în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie".