ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinarea este aproape să devină obligatorie în România, chiar dacă cei care se opun vin cu argmumente. Printre cei care pun la îndoială lucrurile bune făcute de vaccinuri se află și dr. Rareș Simu, imunolog, alergolog, homeopat.

Acesta afirmă în Ziarul Lumina „vaccinul ar trebui să rămână o armă împotriva unor afecțiuni, a unor îmbolnăviri care au o mortalitate sau o agresivitate foarte mare, de exemplu rabia”.

„Ceea ce nu se cunoaște despre vaccinuri, în primul rând, este că ele au o acțiune pe termen lung. Aproape nimeni sau foarte puțini își pun problema că adevărata reacție a vaccinurilor, legată de efectele bune sau rele, este pe termen lung. Efectul bun al unui vaccin se presupune a fi pe termen lung. Ani de zile, zeci de ani de zile sau chiar toată viața, un vaccin poate influența sistemul imunitar. Și atunci trebuie să te gândești că și efectele negative care ar putea să apară pot fi tot pe același termen”, spune medicul.

„Unul dintre motivele scăderii imunității îl reprezintă vaccinările multiple. Orice vaccin, care acționează asupra sistemului imunitar, provoacă anumite reacții în organism, care, în timp, pot să ducă la dereglarea sau chiar la slăbirea sistemului imunitar", mai spune Simu.

Vaccinul BCG este un vaccin inutil, spune Rareș Simu, care atrage atenția că acest vaccin nu se face în SUA: „Vaccinul BCG se face automat la naștere și nu are nicio eficiență împotriva tuberculozei. În Statele Unite, de exemplu, nu se face acest vaccin. Se face la noi, dar nu are nicio eficiență. Apărarea împotriva tuberculozei nu se face prin anticorpi, ci mediată celular, alt compartiment imunitar. Sigur, cei care susțin în continuare acest vaccin sunt de părere că, făcându-l, dacă faci tuberculoză, totuși, nu faci o formă foarte gravă, ci una mai ușoară. Dar este un exemplu tipic de vaccin inutil. Majoritatea medicilor cunosc acest aspect, totuși, el se face automat, la naștere, apoi se fac acele rapeluri. Exact la fel ca și cel pentru hepatită B. Medicii îl fac, fără să întrebe părintele dacă este de acord sau nu cu acest vaccin”.

Despre vaccinul anti-HPV, medicul spune „că cei care susțineau vaccinul încercau să creeze o reacție emoțională a părinților fetelor, susținând că, dacă fetița nu-și face vaccinul, o să facă un cancer de col uterin și o să moară. Vaccinul a fost prezentat total inadecvat, ca unul împotriva cancerului de col uterin, ceea ce este total fals.”