ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe fete care au participat la studiile clinice pentru vaccinul HPV, inclusiv unele din grupul placebo, au suferit simptome cronice de invaliditate, ceea ce a ridicat întrebări cu privire la efectele toxice ale adjuvantului, potrivit unui nou studiu publicat în International Journal of Risk & Safety in Medicine, studiu citat de Children’s Health Defense.

Studiile clinice ale Merck din Danemarca pentru Gardasil au încălcat etica medicală prin expunerea inutilă a subiecților din grupul placebo la adjuvantul pe bază de aluminiu brevetat de companie, potrivit studiului menționat.

Consultantul în cercetare pentru Children’s Health Defense, Lucija Tomljenovic, Ph.D., și Leemon B. McHenry, Ph.D., bioetician și profesor emerit de filosofie la Universitatea de Stat din California Northridge, au fost coautorii studiului, bazat pe analizarea broșurilor despre consimțământul informat și recrutare, din studiile clinice ale Merck din Danemarca „FUTURE II” pentru Gardasil.

Mai multe fete care au participat la studii, inclusiv unele din grupul placebo, au suferit simptome cronice de invaliditate, ceea ce ridică întrebări cu privire la efectele toxice ale adjuvantului.

Adjuvanții – substanțe adăugate la vaccinuri pentru a crește răspunsul imun – pot produce efecte adverse. Deși aluminiul este un adjuvant eficient, oamenii de știință și-au exprimat de mult timp îngrijorarea cu privire la siguranța acestuia în vaccinuri, deoarece este o neurotoxină și un agent inflamagen cunoscut.

Adjuvantul de aluminiu brevetat de Merck - sulfat de hidroxifosfat de aluminiu amorf sau AAHS - este chiar mai puternic decât adjuvanții tradiționali de aluminiu, potrivit cercetătorilor, care au descoperit că nu a fost niciodată evaluat corespunzător pentru siguranță înainte de a fi adăugat atât în vaccinul Gardasil, cât și la placeboul utilizat în studiile clinice.

De asemenea, cercetătorii au intervievat participanții și medicii care au participat la studii și au revizuit reglementările privind studiile clinice și utilizarea adjuvanților.

Ei au descoperit că Merck nu a fost transparentă cu privire la conținutul placebo în materialele de recrutare și în documentele pentru consimțământul informat oferite participanților, făcându-i să creadă că placebo este soluție salină și inactiv și că vaccinul a fost deja stabilit ca fiind „sigur”, deși nu era.

În loc să administreze un placebo bazat pe soluție salină, fetele din grupul placebo au primit un ser care conținea AAHS.

Tomljenovic a spus pentru The Defender într-un e-mail că acest lucru este problematic din două motive:

În primul rând, această practică expune în mod inutil subiecții studiului doar la riscuri, fără niciun beneficiu posibil și, prin urmare, constituie o încălcare clară a ghidurilor de etică medicală care impun ca cercetarea care implică subiecți umani să fie concepută astfel încât să minimizeze daunele și să maximizeze beneficiile.

În al doilea rând, administrarea unui compus reactogen cu efecte adverse sistemice demonstrate, drept comparator placebo va împiedica descoperirea semnalelor privind siguranța legate de vaccin.

Merck a efectuat mai multe studii clinice pentru Gardasil, aprobat pentru prima dată în 2006, testând medicamentul pe aproximativ 30.000 de fete și băieți.  

Afirmațiile privind siguranța vaccinurilor, bazate pe aceste studii, au stat la baza unei campanii masive și internaționale a Organizației Mondiale a Sănătății pentru a vaccina 90% dintre fetele din întreaga lume până în 2030 și 80% dintre adolescenții din SUA până în 2030.  

De asemenea, cercetătorii au descoperit că Merck nu a fost transparent cu autoritățile de reglementare cu privire la utilizarea AAHS.

După cum au descoperit cercetătorii, compania a folosit adjuvantul în vaccinurile sale ani de zile, deși în reviste și în documentele transmise autorităților de reglementare din SUA și UE a menționat că aceste vaccinuri conțin „hidroxid de aluminiu”, un alt adjuvant de aluminiu folosit în vaccinuri de zeci de ani.

Adjuvanții de aluminiu, „micul secret murdar” al industriei

Adjuvanții de aluminiu, utilizați în vaccinuri de peste 70 de ani, au fost asociați cu evenimente adverse, de la durere la locul injectării și cefalee post-imunizare până la sindroame autoimune și inflamatorii.

În literatura științifică contemporană, adjuvanții de aluminiu sunt încă denumiți de unii ca fiind „micul secret murdar” al imunologilor, deoarece mecanismele lor de eficacitate și toxicitate nu sunt încă bine înțelese.