ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul dezinfectanților din spitale a trezit reacții vehemente din partea opiniei publice. Una dintre cele mai vehemente a venit din partea jurnalistului George Damian.

Acesta povestește pe kishinov.eu propria experiență cu spitalele românești și îl acuză pe fostul ministrul Patriciu Achimaș că i-a apărat pe "negustorii ce fac profit din moartea noastră".

Jurnalistul îi mai impută lui Achimaș și morțile bebelușilor din Argeș, a căror cauză nu o știe nimeni cu exactitate nici azi și pentru care, evident, nimeni nu a fost tras la răspundere.
 

"Adică Achimaș Cadariu al Todiriței sau cum îl cheamă pe ăla de-a fost mazilit de la minister, deci ăla ar trebui să moară cumva. Nu am zis nimic până acum de scandalul dezinfectanților, am așteptat. Dar acum au apărut dovezile că într-adevăr în spitalele din România dezinfectarea se făcea cu apă plată. Și jivina aia care a fost ministru a mințit. Există două variante: a mințit pentru că este prost sau pentru că este ticălos. Pentru mine nu are scuză.

Deci nu mă puteam gândi la altceva decât că s-a îmbolnăvit copilul în spital, adică acolo unde ar trebui să se vindece și nu mai vedeam decât perfuziile. Nu mă părăsește amintirea asta și chiar am poftă să belesc pe careva, adică medieval, cum scrie în cronicile brașovene că se făcea treaba asta, cu pielea unsă cu ulei și oțet și încălzită la flacără, să se desprindă mai ușor, în fâșii late de-o palmă, să-mi fac de un chimir. Cam așa l-aș beli pe Achimaș Cadariu sau cum îl cheamă pe meseriașul ăsta. Că nici până în ziua de azi nu știm de ce au murit copii ăia din Argeș în urmă cu câteva luni și nu există nici un vinovat. Iar Achimaș Cadariu ne explica niște chestii cu brânzică.

Și m-ați putea întreba: de ce vrei frate să-l belești pe Achimaș? De ce să nu-l belești pe nenorocitul ăla cu firma care vinea apă plată pe post de dezinfectant? Vă răspund: pentru că Achimaș e doctor în medicină la bază, ginecolog chiar, adică a scos copii din ghioace, a văzut cum începe o viață, a jurat să apere viața și a ajuns un jegos care îi apără pe negustorii ce fac profit din moartea noastră", a scris Damian.
 
Textul integral este disponibil aici.