ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia înființată la nivelul Ministerului Sănătății va analiza posibilitatea legalizării folosirii în scop medical a unui compus al canabisului - canabidiolul, a anunțat marți ministrul Sorina Pintea, citat de Agerpres.

"A fost doar o primă întâlnire. Săptămâna viitoare vom avea o a doua întâlnire. Eu am mai cooptat în acea comisie președinți ai comisiilor de specialitate, respectiv am lărgit comisia cu președintele Comisiei de anestezie-terapie intensivă. Vom analiza astfel încât până la sfârșitul anului să putem introduce utilizarea canabisului în scop medicinal, a unui compus - canabidiolul, am mai explicat, pentru că pe această zonă avem studii. Deocamdată, alți compuși nu putem să introducem pentru că nu există studii clinice în acest sens sau există studii care nu sunt foarte concludente", a declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă avută marți la Palatul Victoria.  

Într-un mesaj publicat cu prilejul morții creatorului de modă Răzvan Ciobanu, în corpul căruia s-au găsit 5 substanțe narcotice, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al formațiunii ALDE aflate în coaliția de guvernare, anunțase inițierea unei dezbateri publice pentru combaterea consumului de droguri și pentru simplificarea legislației din domeniu. În declarația postată pe pagina sa de Facebook, Tăriceanu aducea în discuție "legalizarea, spre exemplu, a canabisului în domeniul medical" și "interzicerea etnobotanicelor ori crearea așa numitelor camere de consum supravegheat".