Comisia înființată la nivelul Ministerului Sănătății va analiza posibilitatea legalizării folosirii în scop medical a unui compus al canabisului - canabidiolul, a anunțat marți ministrul Sorina Pintea, citat de Agerpres.

"A fost doar o primă întâlnire. Săptămâna viitoare vom avea o a doua întâlnire. Eu am mai cooptat în acea comisie președinți ai comisiilor de specialitate, respectiv am lărgit comisia cu președintele Comisiei de anestezie-terapie intensivă. Vom analiza astfel încât până la sfârșitul anului să putem introduce utilizarea canabisului în scop medicinal, a unui compus - canabidiolul, am mai explicat, pentru că pe această zonă avem studii. Deocamdată, alți compuși nu putem să introducem pentru că nu există studii clinice în acest sens sau există studii care nu sunt foarte concludente", a declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă avută marți la Palatul Victoria.  

Într-un mesaj publicat cu prilejul morții creatorului de modă Răzvan Ciobanu, în corpul căruia s-au găsit 5 substanțe narcotice, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al formațiunii ALDE aflate în coaliția de guvernare, anunțase inițierea unei dezbateri publice pentru combaterea consumului de droguri și pentru simplificarea legislației din domeniu. În declarația postată pe pagina sa de Facebook, Tăriceanu aducea în discuție "legalizarea, spre exemplu, a canabisului în domeniul medical" și "interzicerea etnobotanicelor ori crearea așa numitelor camere de consum supravegheat".Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews