ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății a lansat, joi, un apel la donare de sânge către bucureștenii care au rămas în Capitală în perioada minivacanței de 1 Decembrie.

„La mulți ani, România! La mulți ani, români! Ziua Națională înseamnă solidaritate. Putem transforma această idee în ceva palpabil și cuantificabil, în unități de sânge. În spitalele din România sunt mii de pacienți care au nevoie de sânge și îi putem ajuta printr-un gest simplu, care nu costă nimic”, este mesajul postat, joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății (MS).

Alături de Centrul de Transfuzie Sanguină București, ministerul lansează un apel către toți bucureștenii pentru ca în minivacanța de 1 Decembrie să meargă să doneze sânge.

„Medicii atrag atenția că și în perioada vacanțelor și zilelor libere, nevoia de sânge din spitale se menține la un nivel ridicat, în vreme ce numărul de donatorilor scade substanțial”, avertizează Ministerul Sănătății.

Reprezentanții MS precizează că Centrul de Transfuzie Sanguină București va fi deschis în 2 decembrie, între orele 7:30 și 13:30.