ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalele din România ar putea avea parte în viitor de o mai bună organizare . Ministrul Sănătății  vrea ca  sistemul sanitar din România  să colaboreze cu cele americane în telemedicină , schimb de bune practice și de experți, se arată într-o declarație a secretaruluide stat, Octavian Alexandrescu, la „BestIvent HealthCare Forum” care are loc la New York, potrivit Agerpres.

Săptâmâna aceasta  are loc la New York o delegație a Ministerului Sănătății condusă de Octavian Alexandrescu, secretar de stat,   conform căreia reprezentanții României vor vizita mai multe spitale de renume precum: NorthWell  Health, The Mount Sinai Hospital, John Hopkins  International.  În cadrul delegației, medicii străini vor dezbate cu cei români teme despre accesul pacienților la medicamente , dar și despre identifcarea de modalități facile de tratare a lor.

"Am deschis anul acesta mai multe colaborări cu țări care au potențial de investiție în sistemul sanitar. Considerăm că numai în acest fel putem avansa și dezvolta sistemul de sănătate. Suntem interesați de viitoare colaborări între spitalele românești și cele americane în telemedicină, schimb de bune practici și de experți. Ne dorim să prezentăm proiectele noastre în ceea ce privește construcția de spitale posibililor investitori americani. Mai mult, dorim să oferim posibilitatea medicilor români din SUA să revină în țară pentru a profesa", a declarat Alexandrescu, la deschiderea forumului.