ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Cantacuzino a anunțat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeș, Sibiu și Bacău, îmbolnăviți cu E.Coli.

Astfel, rezultatele analizelor au arătat că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienți, din brânza de la Brădet și din carnea de pui nu sunt identice.

Conform institutului, au fost prelevate trei tulpini umane, obținute de la trei copii din Argeș, Sibiu și Bacău, diagnosticați cu infecție cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat șase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) și din carne de pui (patru tulpini).

"Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând așteptările întrucât nu erau indicații de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) și diferite de cele din brânză și carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Rezultatele vor fi transmise specialiștilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigația epidemiologică.

"Rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E.Coli O26 izolate de la pacienți cu cele izolate de IISPV din brânză și carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice", mai precizează comunicatul.
 
Produsele Lactate Brădet au fost indicate ca vinovate doar de către Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.