ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pacienții de pe listele de așteptare nu beneficiază de șanse egale. O spune ministrul Sănătății Vlad Voiculescu după ce verificările Corpului de Control la Agenția Națională de Transplant au fost finalizate.

Ministrul spune că nereguilile găsite sunt foarte grave, echipa de control constatând că procedurile și criteriile de transplant nu există, informează B1 TV.

„Nu există o listă de așteptare la nivel național pentru fiecare organ deși, conform regulilor, această listă ar fi trebuit să fie deja funcțională. Nu există un regulament de alocare a organelor, ci doar o cutumă în baza cărora se face alocarea. Din aceste motive, alocarea de organe nu se face întotdeauna după criterii clare. Pacienții de pe listele de așteptare nu beneficiză întotdeauna de șanse egale. E posibil să fie în vârful listei, să existe un organ, dar să nu fie el cel care intră în sala de operație. Nu există proceduri clare pentru contactarea pacienților beneficiari”, a declarat Vlad Voiculescu.