ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, miercuri seara, la Iași că legea vaccinării va fi dezbătută în maximum o lună, iar părinții care nu își imunizează copiii nu vor fi amendați, așa cum s-a crezut inițial.

Florian Bodog a declarat că specialiștii din comisiile de sănătate din Senat și Camera Deputaților vor putea corecta textul Legii Sănătății, aceasta urmând să fie dezbătută în maximum o lună.

„Legea vaccinării obligatorii instituie obligativitatea părintelui de a participa la informare, de a fi informați. Și amendează părintele care refuză să participe la ședințele de informare cu grupurile de lucru organizate în acest sens. Cu toate că s-a încercat o dezinformare cu privire la faptul că vor amenda părinții (care refuză vaccinarea copilului – n.r.), nu este adevărat, nu amendăm părintele decât dacă nu participă la sesiunile de informare. Părintele care refuză vaccinarea își asumă toată responsabilitatea”, a declarat Florian Bodog, conform Mediafax.

Ministrul Sănătății a participat, miercuri seara, la Iași la deschiderea oficială a Conferinței Naționale de Chirurgie.