ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că una dintre primele probleme cu care s-a confruntat de când este membru al Executivului este lipsa datelor despre sistem, despre medici și despre spitale, informează Mediafax.

„În momentul acesta nu știm câți medici avem în România, nu știm cum sunt plătiți, nu știm exact cât cheltuim pe medicamente, nu știm câte plăți informale sunt, nu știm cu exactitate de ce o operație costă mai mult într-un loc decât în altul din perspectiva Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)”, a spus Vlad Voiculescu.

Totodată, ministrul a afirmat că sistemul de sănătate din România funcționează ca o feudă medievală.

„Primul gând care-mi vine în minte când mă gândesc la sistemul de sănătate este cuvântul feudal. Este o feudă de sus până jos și într-un sistem feudal e mai puțin vorba despre oameni, despre oameni buni sau răi, este vorba de sistem și despre păstrarea feudei, a privilegiilor. Este un sistem feudal și sper ca până la sfârșitul acestui mandat să destructurăm câteva lucruri”, a mai spus Voiculescu.