ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o declarație controversată în contextul pandemiei de coronavirus și a suspiciunilor că nu toți cei declarați ca victime a acestei maladii chiar au decedat din cauza Covid-19.

Conform PRO TV, Tătaru a declarat că „Eu am solicitat ca în fiecare județ toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus și să avem în continuare o evaluare a lor completă”.

Declarația a fost făcută în contextul cazului unui centru pentru vârstnici de la Galați, în care doi bătrâni care prezentau coronavirus au decedat, iar al treilea a murit fără să fie testat.

Directoarea centrului, infectată la rândul ei, și-a pierdut deja soțul din cauza virusului. Până să afle că e bolnavă, a intrat în contact cu numai puțin de 130 de persoane - pacienți și angajați. Unitatea e în carantină, iar bunicii sunt îngrijiți de numai 12 persoane. Niciun medic nu le este alături.

„Avem acolo un deces al unui bărbat de la căminul de bătrâni. E o anchetă în desfășurare la Galați, la fel cum avem anchetă în desfășurare la orice deces care nu are un test pozitivat”, a mai spus Nelu Tătaru.