ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă vom vedea o creștere agresivă a numărului de cazuri noi, precum și o nerespectare în masa a regulilor de distanțare socială si a regulilor pe care noi le-am impus în acele domenii și sectoare unde am decis relaxarea, atunci se poate reinterveni și se poate declara starea de urgență, a declarat, vineri seară, la RealitateaPlus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Avertismentul ministrului Sănătății cu privirea la posibilitatea de a declara starea de urgență vine în contextual protestelor care au avut loc vineri seara în București.

,,Azi, relaxarea am putut-o vedea într-un context în care s-a transformat într-o eliberare”, a declarant Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a comentat și avertismentul președintelui Klaus Iohannis, care afirma că nu va ezita să instituie starea de urgență.

„Realuarea relaxării și renunțarea la precauții nu ar face decât să ducă la reluarea transmiterii intra-comuniare.(...) Nu e vorba de un număr anume, ci de o evoluție. Dacă vom vedea o creștetre agresivă a numărului de cazuri noi, precum și o nerespectare în masa a regulilor de distanțare socială si a regulilor pe care noi le-am impus în acele domenii și sectoare unde am decis relaxarea, atunci se poate reinterveni și se poate declara starea de urgență", a precizat Tătaru.

După cum a relatat ActiveNews, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, recent, că în România se raportează toate decesele pacienților infectați cu coronavirus, indiferent dacă virusul a cauzat sau nu moartea acestora, raportarea fiind făcută conform deciziilor luate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).