ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriciu Achimaș-Cadariu și-a prezentat luni demisia din funcția de ministru al Sănătății, după scandalul dezinfectanților utilizați în spitale, anunță Mediafax.

 Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat luni din funcția de ministru al Sănătății, după o discuție cu premierul Dacian Cioloș, care a avut loc la Palatul Victoria.

Potrivit unor surse guvernamentale, Achimaș-Cadariu a luat decizia de a pleca de la ministerul Sănătății, pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanților din spitale.

Premierul Dacian Cioloș a cerut sâmbătă Ministerului Sănătății să demareze o anchetă administrativă în ceea ce privește biocidele, toate produsele folosite în prezent la dezinfecție în fiecare spital din țară urmând să fie verificate din punct de vedere al concentrației și eficienței.

 Și președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că așteaptă din partea Ministerului Sănătății o analiză "exactă" și un "plan clar"de măsuri de urgență.

Ministerul Sănătății a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanți, nouă dintre aceste unități fiind din Capitală, acolo unde au fost tratați și răniți din incendiul de la Colectiv.

Premierul Dacian Cioloș declara vineri că nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, precizând că este interesat de găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor apărute în sănătate și "scoaterea la lumină a altora care eventual se pot isca".

"Este, cred, a treia situație de criză care apare de când am eu acest mandat și vreau să fie foarte clar, sunt lucruri care vin din spate, sunt lucruri care arată disfuncționalități în sistemul de sănătate. M-am uitat chiar astăzi de dimineață (vineri-n.r.), cred că în ultimii șase sau șapte ani am avut cel puțin zece miniștri la Sănătate care s-au succedat. E clar că în astfel de situații n-ai cum să faci o reformă. Pe mine mă interesează acum, în primul rând, să găsim soluții la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de acești dezinfectanți", declara Cioloș vineri.