ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arși din Capitală, unde situația este gravă, el spunând că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestei unități. El a spus că la această unitate sunt probleme grave de management și de personal insuficient și este inadmisibil ca după șase luni de la Colectiv să nu fi învățat nimic.

 Ministrul Sănătății a mai spus că, dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienții trebuie trimiși în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiți în țară, în condițiile în care la Spitalul de Arsuri din Capitală situația este gravă, iar la Secția de arși de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.

"Regret situația pacientului de la Spitalul de Arși", a spus ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

El a arătat că acestă unitate "este într-o situație gravă, și nu de ieri, de azi".

"În ultimele două luni au fost mai multe situtații de criză la Spitalul de Arși, după accidentul de la Valea Cascadelor și cel privind transfuzia de sânge (...) Dincolo de problemele grave de management și personalul insuficient, este inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învățat nimic. Spitalul nu oferă condiții proprii pentru pacienți și personalul medical", a afirmat ministrul Sănătății.

El a spus că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestui spital, ultima dată săptămâna trecută, iar concluzia a fost că nu poate fi închis întreg spitalul, fiind suspendată activitatea Unității pentru Transfuzii Sanguine pentru pacienti cu arsuri grave, care sunt redirecționați.

Ministrul Sănătății a mai spus că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arși: "Sunt mai multe variante - relocarea unei secții, a întregului spital, evaluăm".

Voiculescu a precizat că la acest moment la Secția de Terapie Intensivă a Spitalul de Arsuri sunt internați doi pacienți, iar în total sunt 47 de bolnavi internați la acest spital.

Întrebat dacă are loc o explozie undeva în țară și sunt mai mulți arși, unde pot fi duși, ministrul a răspuns: "În străinătate. Nu avem capacitatea, dacă acum vin cinci pacienți în plus, avem o problemă gravă ca țară, iar această situație este inacceptabilă”.

"Există o problemă de management și o problemă de infrastructură care nu poate fi neglijată. Nu putem învinovăți întregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arși, singurul spital specializat unde avem mai mulți medici care pot trata marii arși, nu pot fi învinovățiți în masă”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a atras atenția  că este o problemă majoră faptul că managementul Spitalului de Arși nu a făcut făcut nicio cerere către Ministerul Sănătății pentru ajutor finanaciar, deși unitatea nu are o instalație de climatizare.

"Atât timp cât ai ochiul de geam desfăcut, fără plasă și ai muște, ai o problemă majoră”, a subliniat ministrul Sănătății.