ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat vineri că de 1 iunie, Ziua Copilului, va demara o campanie de vaccinare „door to door” (din ușă-n ușă) împotriva rujeolei.

„Proiectul meu de suflet din acest moment este demararea unei campanii de vaccinare door to door în zonele unde imunizarea este la un nivel scăzut și unde avem focare de rujeolă. Am făcut un atelier de lucru la Slănic Moldova, împreună cu UNICEF și am stabilit niște reguli pe care le voi pune într-un ordin de ministru, până apare legea vaccinării, pentru că avem deja 52 de morți în urma îmbolnăvirii de rujeolă. Iar săptămâna trecută am înregistrat 192 de cazuri noi. Deci nu mai putem aștepta. Așadar am luat această decizie, va urma un ordin de ministru și, probabil, vom lansa campania la începutul lunii iunie”, a spus Sorina Pintea pentru Agerpres.
 
Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat, dar a rămas în discuție în Camera Deputaților. De-a lungul anului trecut, în toată țara au avut loc numeroase proteste împotriva obligativității vaccinării.