ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriciu Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății, a declarat că vrea o nouă materie în școli și grădinițe, respectiv "Educație prin sănătate", oră în care copii să învețe despre alimentația sănătoasă, igienă și lupta împotriva alcoolului și fumatului.

Orele ar putea fi ținute de medicii și asistentele cabinetelor din școli.

"Personal cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii și cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm – medicii școlari. Suntem obligați să susținem această specialitate, medicii școlari se împuținează,. Sunt medici școlari, asistente care lucrează în cabinetele școlari, cu o experiență extraordinară și marea lor majoritate o dedicație extraordinară", a declarat ministrul.

Potrivit ministrului Sănătății, copii ar putea primi la școală lecții privind igiena de zi cu zi, alimentație, obiceiuri de evitat – fumat, alcool, consum de medicamente și alte substanțe.

"Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu este genul de intervenție cu rezultate peste noapte. Investim în viitor, investim în viitorul copiilor noștri, în viitorul României. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri", a mai spus ministrul.

El a mai spus că medicii și asistentele școlare ar putea deveni "educatori excelenți„ cu ajutorul unor cursuri de pregătire pedagogică de scurtă durată".