ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții ar putea fi obligați prin lege să se informeze în privința vaccinării copiilor, iar refuzul informării ar putea fi sancționat pecuniar, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății explică ce și-ar dori de la legea vaccinării. „Vorbim despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce privește vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunțăm. Am spus-o în declarațiile trecute: nu vom lua copilul de mână de pe stradă să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să știe toate consecințele care decurg din faptul că nu vrea să-și vaccineze copilul, îl oblig să se informeze, așa cum statul pune la dispoziție pentru copii, pentru părinți, pentru că indiferent unde se naște copilul, privat sau public, tot banii publici finanțează aceste maternități. Deci am dreptul și eu să-l informez, să-l sancționez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului”, a spus oficialul la radio RFI.

Ministrul a spus și cum va fi obligat părintele să se informeze în privința vaccinării.

„Participând la cursurile de informare și sancționându-l dacă nu participă, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu dorește vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discuție care ține de Parlament, pentru că legea vaccinării este la Camera Deputaților și vor mai fi multe discuții pe această temă”, mai spune Sorina Pintea.

Sorina Pintea a explicat cum ar putea fi sancționați părinții care refuză să se informeze asupra vaccinări: „N-aș putea să spun în acest moment despre ce se va discuta în Camera Deputaților. Vor mai fi discuții pe această temă. Sancționare pecuniară pentru neinformare, asta cu siguranță”, precizează ministrul Sănătății.

Despre panourile stradale antivaccinare, Sorina Pintea a spus că „oricine poate să spună orice, dar eu ca stat sunt obligat să informez părinții asupra riscurilor la care îi supun și părinții de asemenea sunt obligați să se informeze, având în vedere sănătatea copiilor lor”.