ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul britanic al Sănății, Matt Hancock, a declarat că este dispus să ia în considerare "toate opțiunile" pentru a crește nivelul de vaccinare al țării, inclusiv imunizarea obligatorie.

Hancock a declarat pentru BBC că nu-și dorește "să ajungă până în situația" de a impune vaccinurile, însă "nu exclude nicio variantă".

Potrivit UNICEF, mai bine de jumătate de milion de copii din Marea Britanie nu au fost vaccinați împotriva rujeolei în perioada 2010-2017.

În luna martie, șeful Serviciului Național de Sănătate din Anglia avertiza că "cei care se împotrivesc vaccinării" câștigă teren pe rețelele de socializare.

Ministrul britanic al Sănătății a luat poziție în urma unui raport publicat de "The Times", care susținea că circa 40.000 de părinți din Regatul Unit s-au alăturat unui grup online care se pronunță pentru nevaccinarea copiilor împotriva unor boli potențial letale precum tetanosul.

Aceasta în timp ce, în Anglia, procentul copiilor cărora li s-au administrat ambele doze de vaccin împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei până la împlinirea vârstei de cinci ani a scăzut în ultimii patru ani până la 87,2%. Procent inferior celui de 95%, considerat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fi nivelul necesar pentru a proteja o populație de o anumită boală.

În Regatul Unit, O.M.S. a declarat rujeola eradicată pentru prima dată în 2017. Dar, în 2018, Marea Britanie s-a confruntat cu mici focare, iar în martie 2019 a fost raportată o creștere accentuată a cazurilor din comitatul Greater Manchester.

"E greșit să refuzi vaccinarea, în lipsa vreunui motiv întemeiat", a opinat Ministrul britanic al Sănătății în cadrul unei emisiuni la postul Radio 4. 

"Cei care luptă împotriva vaccinărilor luptă împotriva științei - știința e de netăgăduit. Nu-mi doresc să fiu nevoit să ajung până în situația vaccinării obligatorii, nu cred că s-a ajuns până acolo, dar nu voi exclude nicio variantă".

Acesta a adăugat că eșecul vaccinării copiilor i-ar pune în pericol pe cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale.

"Vaccinarea îți este benefică ție, copilului tău, vecinului și comunității", a cocluzionat Ministrul britanic al Sănătății.
 
Rămâne de văzut ce sorți de izbândă va avea campania în favoarea vaccinării totale a copiilor, având în vedere că grupuri tot mai numeroase de părinți și medici iau în discuție efectele adverse ale vaccinurilor, contestă parțial sau total lista de vaccinuri destinate copiilor sau vârsta de administrare a acestora și, mai ales, denunță sub aspect etic și legal ingerințele în corpul uman și caracterul obligatoriu al vaccinării ca politică de stat.